Житлові можливості для франківської молоді від Фонду молодіжного кредитування

Аналітичний центр “Благо”дослідив поточну діяльність Фонду молодіжного кредитування в Івано-Франківську та дізнавались про плани роботи на друге півріччя. Станом на сьогодні в області діє...

Аналітичний центр “Благо”дослідив поточну діяльність Фонду молодіжного кредитування в Івано-Франківську та дізнавались про плани роботи на друге півріччя.

Станом на сьогодні в області діє программа пільгового довготермінового кредитування молодих сімей та одиноких молодих громадян на будівництво і придбання житла. Відповідно до її умов, кандидатами на отримання кредиту є молоді сім’ї, в яких вік чоловіка і дружини не перевищує 35 років, а також одинокі громадяни до 35 років, які згідно із законодавством потребують покращення житлових  умов.

Обирати житло молоді сім’ї мають можливість на свій розсуд, але лише із Переліку об’єктів житлового будівництва, в які спрямовуються кредитні ресурси Фонду. Зокрема, у 2017 році до участі в  програмі включено 5 житлових будинків мікрорайону  “Паркова алея”.

Також Фонд надає кредити за рахунок власних коштів Держмолодьжитла. Згідно з умовами програми, необхідно сплачувати 14,1% річних за користування кредитом протягом усього терміну дії кредитного договору.

Про планироботиФонду розповівдиректор Кулик Олександр: “Окрімзазначенихпрограм, у другому півріччіплануєтьсявідновитипрограмунаданнябезповоротноїфінансовоїдопомоги для придбання доступного житла. Зокрема, нещодавно до Закону України”Про запобіганнявпливуфінансовоїкризина розвитокбудівельноїгалузі та житловогобудівництва”внесено зміни, якіпередбачаютьнаданнядержавноїпідтримки у розмірі 50% відвартостіжитласім’ямучасників АТО та переселенцям. В той же час, іншікатегоріїгромадян з числа тих, щопотребуютьполіпшенняжитлових умов, зможутьотриматибезповоротнуфінансовудопомогу у розмірі 30% відвартостіжитла.”

 

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...