На Франківщині за зарплати у “конвертах” підприємці дорахували податковій майже 2 млн грн

У січні-квітні 2017 року прикарпатські податківці провели перевірки з питань дотримання трудового законодавства України.  За результатами вжитих заходів залучено до оформлення належним чином трудових...

У січні-квітні 2017 року прикарпатські податківці провели перевірки з питань дотримання трудового законодавства України. 

За результатами вжитих заходів залучено до оформлення належним чином трудових відносин 148 громадян, 40 фізичних осіб зареєструвались суб’єктами підприємницької діяльності, інформує головне управління ДФС в Івано-Франківській області.

Також з початку року проведено документальні перевірки трьох юридичних осіб з питань виявлення фактів ухилень від оподаткування різного виду виплат, заробітної плати, видачі її за рахунок «тіньових» коштів (виплати зарплати у «конвертах», ведення подвійної бухгалтерії). Перевірками донараховано 1895,1 тисяч гривень, в тому числі 1458,5 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб.

Так, до початку роботи працівника власником підприємства, установи чи організації має подаватись повідомлення до територіальних органів ДФС. Повідомлення про прийняття працівника на роботу подається за формою згідно з додатком до постанови Кабміну від 17 червня 2015 року №413 такими способами: засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб; на паперових носіях разом з копією в електронній формі; на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше, ніж із п’ятьма особами.

Категорії
Новини
Новини
Loading...