Чому варто поїхати в Івано-Франківськ

Чесно й суб’єктивно про заклади харчування, архітектуру і туристичні місця в Івано-Франківську – розповіла українська журналістка Анастасія Корнієнко.   Нещодавно відома українська журналістка, автор блогу...

Чесно й суб’єктивно про заклади харчування, архітектуру і туристичні місця в Івано-Франківську – розповіла українська журналістка Анастасія Корнієнко.

 

Нещодавно відома українська журналістка, автор блогу Snova Tasia – Анастасія Корнієнко відвідала Івано-Франківськ і поділилась своїми враженнями про місто.

“Для мене в подорожах важлива атмосфера місць: архітектура, красиві вулиці, природа, люди і гастрономія. Все це є у Франківську, і це дійсно місто, яке дає тобі більше, ніж ти від нього очікував.

Місто

Старий центр – це невисокі гарні будинки, дворики, сквери, тихі пішохідні вулиці, затишні міські кафе з терасами. На вулицях дуже чисто, маса зелених місць для привалів між довгими пішими маршрутами, мало бродячих тварин (собаки з кліпсами на вухах, в парках обладнані будки). Центральна вулиця – «Стометрівка» – місце зустрічей місцевих жителів і прогулянок туристів. На стометрівці класно прогулятися з морозивом або смачною кавою, яких на цій вулиці досить.

Processed with VSCO with a6 preset

У Франківську є красивий парк ім. Тарас Шевченка – міні-версія нью-йоркського центрального парку – з ручними білками, велике міське озеро і практично ідеальні газони. Там же можна покататися на колесі огляду і подивитися на місто з висоти. З центру йти півгодини пішки.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with tk preset

Цікаве місце для відвідування – «Бастіон» – залишки фортеці, оформлені в підземну галерею з магазинами, кафе і кругла сонячна площа на поверхні. Розташований в самому центрі міста.

Processed with VSCO with a6 preset

IMG_5358

Люди і гастрономія

Не може розділити ці два пункти, тому що привітні, спокійні, неконфліктні жителі міста приємно здивували традицією відвідувати ресторани і кафе всією родиною. Все це робиться не з пафосом, а з щирою любов’ю до життя. Франківець – це найменший член сім’ї в колясці, його батьки і бабусі з дідусями. Це посмішки, зіщурені від сонця задоволені очі і собака на повідку, якому принесли миску з водою.

Воду в ресторанах подають не тільки собакам, але і людям. Звичайно, вода є в меню, але коли ти її замовляєш, тобі приносять безкоштовний глечик фільтрованої води з лимоном, а не «Моршинську» за 20 гривень.

Дуже смачно в Fabbrica (пасти, піца, закуски з місцевих фермерських продуктів). Там можна купити свіжу пасту і борошно з твердих сортів пшениці різного помелу. Приємно здивувало меню вин з міні-пляшками закарпатських виробників.

За солодощі та кава рекомендую сходити в Delikacia (еклери «Снікерс», «Карамель» і «Малина» їсться вилкою – тісто ніжне, теплий мигдальний круасан краще їсти руками – так смачніше). Інтер’єр для Інстаграма ідеальний – відмінне світло, два столи біля вікна, яскраві червоні столики і дерева в діжках на вулиці.

Processed with VSCO with a6 preset

Затишна кав’ярня – «Говорить Івано-Франківськ», тут можна поснідати, купити каву в зернах і звичайно ж, з’їсти десерт.

Обов’язкове місце для відвідування – громадський ресторан «Urban Space 100» – двоповерхове урбаністичне місце відкрито з 6 ранку, відмінне меню бургерів і оригінальні сніданки. В Урбані, як і в місцях, про які я написав вище, рівносильне розподіл страв на стандартному і вегетаріанському. Смачно і красиво буде всім. Тут можна взяти велик на прокат і купити сувеніри в міні-шопі (блокноти, книги, листівки, джеми, печиво, стильні дощовики та інше). У ресторані розташована скляна студія Urban Space Radio, кухня відкрита як і в Fabbrica. 

В Івано-Франківськ можна їхати без особливої ​​підготовки – знайти де погуляти, пофотографуватися, відвідати івент або вуличний концерт – все це місто пропонує під час спокійної і безцільної прогулянки.  Рекомендую як ідеальне місце для досить бюджетного подорожі на 1-2 дня. 

Категорії
Життя
Новини
Loading...