“Шановні мешканці міста нам просто так на голову гроші ніхто не кидає…”, – керівник “Дому Сірка” розповів про ситуацію в притулку

У “Домі Сірка” критично не вистачає коштів для лікування та утримання тварин. У притулку в Загвізді близько 200 собак. Найменшим цуцикам – 3-4 місяці....

У “Домі Сірка” критично не вистачає коштів для лікування та утримання тварин.

У притулку в Загвізді близько 200 собак. Найменшим цуцикам – 3-4 місяці. Головний біль волонтерів – лікування важкохворих тварин, бідкається керівниця “Дому Сірка” Наталія Когут. Тут вони виходжують безлапих, сліпих та собак після складних травм. Лікувати їх щоразу складніше. Допомога доброчинців – мізерна, а лікування – дороговартісне.

“Об’єми собак які зараз почали до нас поступати дуже великі. Тому існує поняття межа до якої ми можемо щось зробити, а є понад межа за яку переступити ми не взмозі. Люди дзвонять до нас з вимогами, що ви зобовязані і повинні, тому що вам перераховують кошти. Шановні мешканці міста нам просто так на голову гроші ніхто не кидає, і просто так не перераховує. Якщо в нас є якісь перерахування вони обов’язково ідуть з якоюсь поміткою. В нас є призначення і поза ці призначення ми не можемо виходити” – зазначає волонтер, Наталія Когут.

Тож нині “Дім Сірка” по вуха у боргах. Сума заборгованості за послуги надані у приватних ветлікарнях Івано-Франківська чимала. Пояснюють – обслуговуються в них тому, що державні клініки не забезпечені належним чином. Вартість лікування одного пса іноді сягає 3 тисячі гривень.

“Ми завжди просимо, щоб люди не везли до нас невакцинованих цуциків, тому що ви можете заплатити 250 грн за вакцини і перетримати їх на карантині місяць часу і тоді мені не прийдеться витрачати 3 тис гривень на кожного цуцика який буде підкинутий мені під браму чи перекинутий через паркан”, – повідомляє Наталія Когут. 

За чотири з половиною місяці волонтери спромоглися пролікувати 50 хворих собак, не незначних витрат. Грошей на лікування тварину “Домі Сірка” рівно нуль, а борг скоро сягне 100 тисяч грн.   

Категорії
Життя
Новини
Loading...