Музичний продюсер «PortoFranko» поділився цікавими подробицями фестивалю

Олександр Балтушев – музичний продюсер масштабного фестивалю «PortoFranko» розповів, що цього року на всіх локаціях звучатиме найрізноманітніша музика. Кожен знайде щось собі до душі....

Олександр Балтушев – музичний продюсер масштабного фестивалю «PortoFranko» розповів, що цього року на всіх локаціях звучатиме найрізноманітніша музика. Кожен знайде щось собі до душі.

 

Головна музична сцена фестивалю «PortoFranko»

Потяги з гостями в холі вокзалу грою на роялі зустрічатиме Антоній Баришевський – відомий музикант України та Європи, неоднократний лауреат Міжнародних конкурсів, соліст Національної філармонії України. Олександр Балтушев розкрив одну з родзинок музичної частини фестивалю – виконавець на корі (бамбуковий орган, квадратурою 20 м), представник древньої сенегальскоїмузичної династії Кеба Ціссохо привезе до нас мелодії та ритми західного африканського узбережжя Атлантичного океану.  Особливим гостем фестивалю буде вождь племені Мозамбіка. Він виконає етнічні пісні на специфічному секретному інструменті.

Фестиваль відкриватимуть гурти «FamiliaPerkalaba» та харизмат “МОХ”, український рок від «KozakSystem», і вечір феєрично завершать «Брати Гадюкіни».

Відомий хіп-хоп гурт з Румунії «Subcarpati» буде вперше грати в Україні. Найбільше у формат «PortoFranko» вливається електронна музика гуртів «Cepasa» та «TheManeken». В суботу буде цікавий гурт з Ізраїлю «BoomPam» – скарб для поціновувачів панкової музики. 16 червня гості почують українську, козацьку та гуцульську музику. «Бумбокс» потішить слухачів своїми хітами.

Палац Потоцького – найбільша цілодобово діюча локація

Сцена (звук, світло та led екрани) буде живитись енергією сонця (сонячні панелі накопичать енергію).

Організатори створять максимально відповідну до музики – легку та морську атмосферу. Біля сцени буде імпровізований пляж з справжнім піском та пальмами. В палаці працюватиме багато лаунж – зон з найрізноманітнішими світловими ілюмінаціями та інсталяціями. Можна буде розташуватись на пуфах, гамаках, розмальованих палетах та квадратних сіновалах. Відпочинок чекає всіх бажаючих у великій дрінк-зона з напоями та морозивом. За їжею – у зону фудкорту. Їжа задовільнить будь-який смак – від ковбасок на грилю,шашликів, ірландського плову, до китайської їжі та традиційної чайної церемонії. Для любителів здорового харчування – еко-майданчик (урбан-сад) з вегетаріанською їжею. На фестивалі продаватимуть найрізноманітнішу атрибутику –  футболки,светри, похідні горнятка, сумки, ручки, блокноти.

Найгарячіша музика буде саме на сцені палацу Потоцьких, де запальні іспанські та кубинські діджеї до пізньої ночі крутитимуть хіти в стилі тропікал. Починатиметься все з легкої музики і доходитиме до глибокого техно-хаусу у тропічному стилі. На сцені Потоцьких «KoktebelJazzFestival» відбиратиме гурти, а ввечері гратимуть українські діджеї.

У палаці Потоцьких працювати відкритий кінотеатр, бардовська та камерна театральні сцени під відкритим небом. В окремому великому будинку створять арт-галерею, у кімнатах якої розташують роботи художників різних країн світу – Грузії, Польщі, Нідерландів, України, Росії, Німеччини.

Весело провести час на локації зможуть не лише дорослі, фестиваль передбачає потужну дитячу програму : 2 великих майданчика, де з наймолодшими займатимуться аніматори. Діти дивитимуться мультики, будуть розфарбовувати щити для малювання, братимуть участь в майстер-класах.

Вхід на локацію Потоцьких  коштуватиме 1 $, (оплата в гривнях). Охорона забезпечить порядок та комфортне перебування.

 

Перспектива проведення «PortoFranko» у майбутньому

В цьому році організатори зіштовхнулись з банальною проблемою браку часу, бо запізно почали працювати над фестивалем.

Організатори зізнаються, цього року підготовка до фестивалю почалася дещо пізніше, ніж минулоріч. Однак, зараз підготовчий процес активно триває. «Ми амбітні і хочемо, щоб це був один з найкращих фестивалів не тільки в Україні, але і в Європі», – зазначив Балтушев.

По закінченню цього фестивалю, уже в липні  у планах організаторів зібрати нараду і почати працювати над «PortoFranko 2018», щоб  заздалегідь – за рік часу запрошувати найкращі гурти.

В подальшому, хочуть привезти американських чи британських виконавців.

«Можна очікувати щось дуже потужне, але формат залишиться напевне таким же. Основним у фестивалі є музика – вічна тема, яка відіграватиме головну роль. Але організаторам цікаво поєднувати різні напрямки – театр, літературу, кіно – привозити режисерів, які проводитимуть майстер-класи, навчатимуть чогось», – ділиться музичний продюсер і додає: «Минулого року це була успішна колаборація з «GogolFest». «Ми втілюємо ідею співпраці. Тому цьогорічний фестиваль матиме партнерство з «KoktebelJazzFestival» , кінофестиваль 86,  іспанським фестивалем «TropicFest», до яких «PortoFranko» приїде з найколоритнішою частинкою своєї програми».

Організатори переконані, формат «фестиваль у фестивалі» є цікавим і неординарним поєднанням, адже  кожен фест  має свою унікальність, самобутність і неповторність,  і на цьому підґрунті відбувається процес обміну культурами.

Категорії
Життя
Новини
Loading...