Поїздка в Європу на поїзді: країни і тарифи для українців

Безвізовий режим з Європейським союзом вже близько, а це означає, що пора дізнатися, куди можна поїхати поїздом і скільки приблизно це буде коштувати. Якщо...

Безвізовий режим з Європейським союзом вже близько, а це означає, що пора дізнатися, куди можна поїхати поїздом і скільки приблизно це буде коштувати.

Якщо українці захочуть поїхати в одну з сусідніх країн Європи, то на поїзді вони зможуть відвідати лише Польщу, Словаччину, Чехію, Угорщину, Молдову та Румунію. Ціна на квитки буде різна, так як тариф залежить від курсу валют, передають Франківчани з посиланням на  Ukr.Media.

Польща

В Польщу щодня їздять три потяги. Квиток на маршрут Київ-Перемишль вартують 406 гривень, а дорога займе 6 годин і 25 хвилин. Склад зупиняється в Коростені та Львові. У той же час зі Львова поїздка обійдеться в 172 гривні. На цьому маршруті можна заощадити, доїхавши до Львова на плацкарті за 107 гривень з Києва, а потім пересісти на Інтерсіті в Польщу.

Дорога з Києва до Варшави на поїзді займе 16 годин. Він не зупиняється в Україні, а в Польщі проїжджає Холм і Люблін. Квиток коштує 2400 гривень.

Зі Львова курсує поїзд до Вроцлава. Він зупиняється в Кракові та Перемишлі. До кінцевої станції їхати 13 годин. Вартість – 1800 гривень.

Словаччина

В Братиславу (Словаччина) можна відправитися на беспересадочному причіпному вагоні. З Києва квиток обійдеться в 2200 гривень. Він йде через Хмельницький, Тернопіль, Львів та Кошице. Дорога з Києва займе 30 годин. Поїзд їздить п’ять днів на тиждень, крім четверга і п’ятниці, а також він не відправляється 30 серпня, 13 вересня і 15 листопада.

Чехія

Вартість квитка з Києва до Праги (Чехія) – 2900 гривень. Поїзд курсує щодня через Вінницю, Хмельницький, Тернопіль, Львів, Чоп та Кошице. Вся дорога займе 32 години і 25 хвилин.

Угорщина

Дешевше обійдеться дорога в Будапешт (Угорщина), з Києва – 1900 грн, з Львова – 1370 гривень. Поїзд ходить щодня через Вінницю, Хмельницький, Тернопіль, Львів, Чоп та Хайдусобосло. З української столиці дорога займе 23 години і 20 хвилин.

Румунія

У Бухарест (Румунія) з Києва можна з’їздити за 2150 гривень і 27 годин. Він відправляється по п’ятницях і проходить через Вінницю, Хмельницький та Чернівці.

Категорії
Новини
Новини
Loading...