На історичних спорудах Прикарпаття встановлюють анотаційні дошки

  Історичні споруди Галича, які витримали кілька епох, різного роду перебудов та руйнувань, облаштовано оригінальні, виконані в сучасних матеріалах, інформаційні таблиці українською та англійською...

 

Історичні споруди Галича, які витримали кілька епох, різного роду перебудов та руйнувань, облаштовано оригінальні, виконані в сучасних матеріалах, інформаційні таблиці українською та англійською мовами.

Тепер усі приїжджі та краяни матимуть змогу дізнатися, де знаходиться будівля колишнього повітового суду; де свого часу працював магістрат; в якому будинку навчали ремісників; де діяла недільна школа; які установи сьогодні розміщено у колишньому костелі Вознесіння Діви Марії тощо.

Це лише невелика частина програми Національного заповідника «Давній Галич», присвяченої ювілею надання місту Магдебурзького права та 1120-літтю від першої згадки про Галич в угорських хроніках, яке відзначатимемо наступного року.

Історія оживає. Вже сьогодні з метою розширення екскурсійних маршрутів та збільшення кількості туристів колектив науковців працює над новими промоціями, здійснюється поповнення експозицій музеїв, у музеї просто неба працює програма «Живий музей».

З часом і на Галицькому замку працюватимуть клуби історичної реконструкції, розроблено ряд програм музейних фестивалів не лише для дорослих, а й для дітей.

Категорії
Життя
Новини
Loading...