В Галицькому районі мешканці знайшли бідон з докуменами УПА (Відео)

Знахідку виявили в селі Вікторів Галицького району. Від довгого зберігання у ґрунті бідон  пошкодився, знайдені документи частково залиті водою, тому потребують реставрації. Історики припускають,...
Знахідку виявили в селі Вікторів Галицького району. Від довгого зберігання у ґрунті бідон  пошкодився, знайдені документи частково залиті водою, тому потребують реставрації. Історики припускають, це архіви УПА.

Завідувач відділу реставрації Івано-Франківського краєзнавчого музею Валерій Твердохліб розповідає — пам’ятка цікава, але ситуація з документами критична. Насамперед тому, що посудина була пошкоджена і всередину потрапила вода.

«Зараз важко сказати, чи можливо їх відновити. Ми проводимо консультації з реставраторами зі Львова, які уже працювали з таким матеріалом. Незабаром ми дізнаємось, наскільки папери важливі. Останнім часом такі знахідки трапляються. Думаю багато чого ще сховано», — переконаний реставратор.

Також він зазначив, що в Україні дуже мало фахівців, які вміють реставрувати папір, а на Прикарпатті таких фахівців немає зовсім. Тож, за його словами, дослідження знахідки буде довготривалою справою.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...