Франківські волонтери закликали не бути байдужими до проблеми безпритульних тварин (фото)

В Україні десятки тисяч тварин, що проживають в притулках. Ще багато безпритульних тварин бродять вулицями нашого міста.  Івано-франківські волонтери закликали не бути байдужими до...

В Україні десятки тисяч тварин, що проживають в притулках. Ще багато безпритульних тварин бродять вулицями нашого міста. 

Івано-франківські волонтери закликали не бути байдужими до проблеми безпритульних тварин. Про це пишуть Франківчани з посиланням на Вежу.

Також журналісти підібрала 7 причин, чому варто взяти тварину з притулку.

1. ТОМУ ЩО ВИ ВРЯТУЄТЕ ЖИТТЯ

Якщо ви візьмете тварину додому – ви дасте їй шанс на нове життя. Забравши тварину, ви, в свою чергу, звільните місце для іншої тварини, що чекає на свій шанс.

2. ТОМУ ЩО ВИ ОТРИМАЄТЕ ЧУДОВУ ДОМАШНЮ ТВАРИНУ

Найбільший міф про тварин в притулках полягає в тому, що ці тварини агресивні, дикі та непридатні для життя під одним дахом з людиною. Це далеко не завжди так. Більшість же тварин повністю адаптовані працівниками притулків до взаємодії з людьми. До того ж, велика кількість тварин потрапляє до притулків “із сімей” в результаті невирішених проблем, таких як, наприклад, переїзд, розлучення, алергія і таке інше.

3. ТОМУ ЩО ЦЕ ЗАОЩАДИТЬ ВАШІ ГРОШІ

В українських притулках, на відміну від більшості європейських, взяти тварину додому не коштує нічого. Тобто, ви можете отримати гарну, здорову, привиту, стерилізовану домашню тварину безкоштовно. І нехай ця тварина носить горду назву “двіртер’єр”, а її далекі предки не були улюбленицями придворних дам, те, що куплене за великі гроші, не завжди означає найкраще.

4. ТОМУ ЩО ВАШІ ДОМАШНІ МЕБЛІ ПОДЯКУЮТЬ ВАМ

Більшість тварин з притулків вже не знаходяться в пустотливому віці цуценяти чи кошеняти, які не відрізняють оббивку вашого улюбленого дивану від своєї улюбленої іграшки. Тварини з притулку, більшість з яких колись були домашніми, вже знайомі з правилами співжиття з людьми на одній житловій площі. Тож рятуючи життя, цілком імовірно, що ви врятуєте свій килим та диван.

5. ТОМУ ЩО ДОМАШНІ ТВАРИНИ ПОКРАЩУЮТЬ ЗДОРОВ’Я, А ТВАРИНИ, ВЗЯТІ З ПРИТУЛКІВ, – ПОКРАЩУЮТЬ САМООЦІНКУ

Різноманітні дослідження неодноразово доводили, що домашні тварини не тільки дають безумовну любов, а й приносять психологічні, емоційні та фізичні переваги для своїх господарів. Турбота за твариною, що потрапила до вас з притулку, наповнить ваше життя ще більшим змістом та вбереже від почуття самотності та ізоляції. Відкриття дверей свого дому тварині з притулку дарує людину абсолютно заслужене почуття гордості та задоволення собою.

6. ТОМУ ЩО ВИ НАВЧИТЕ ВАШИХ ДІТЕЙ ДОБРОТІ

Діти, які ростуть в сім’ях, де батьки показують свою небайдужість до слабших та знедолених, виростають в більш чуйних та свідомих дорослих. На жаль, доброта не йде в списку обов’язкових дарів – її потрібно виховувати. І бажано, на власному прикладі.

7. ТОМУ ЩО ЦЕ ПЛЮС ДО ВАШОЇ КАРМИ

Тут все просто. Хороші справи – це своєрідний наркотик. Ендорфіни від добрих вчинків стимулюють вас на нові. І якщо ви вже стали на шлях доброчинності та благодійництва, то з нього зійти важко. Сьогодні ви врятували життя тварини, завтра розгледіли в собі сили на нові добрі справи. А там недалеко й прожити наповнене змістом життя щасливої людини.

тва

Категорії
Новини
Новини
Loading...