У Франківську безкоштовно покажуть кіно для дітей і підлітків

У Франківську пройде «Чілдрен Кінофест» – з 27 травня по 4 червня у «Grand Cafe» кінотеатру «Люм’єр» безкоштовно показуватимуть кіно для дітей і підлітків....

У Франківську пройде «Чілдрен Кінофест» – з 27 травня по 4 червня у «Grand Cafe» кінотеатру «Люм’єр» безкоштовно показуватимуть кіно для дітей і підлітків. Організатори запрошують на перегляди дітей-сиріт і вихованців дитячих будинків.

VI Фестиваль кіномистецтва «Чілдрен Кінофест» цьогоріч пройде водночас у 20 містах України. У Франківську його проведуть вдруге. За організацію показів взялася місцева мешканка та активна мама Рита Женчук. А підтримала її ініціативу – власниця театру кіно «Люм’єр» Лідія Шкрібляк, інформує Репортер.

«Два роки тому я побачила що «Чілдрен Кінофест» проходить в різних містах України і здивувалася, чому у Вінниці чи Луцьку він є, а в нас нема, — каже Рита. – Звернулася до організаторів – «Артхаус Трафік» – і вони сказали, що у Франківську на такі покази немає запиту. Тоді я вирішила взяти на себе організацію та звернулася за допомогою до Ліди Шкрібляк. Вона не відмовила».

Так у 2015 році «Чілдрен Кінофест» відбувся у Франківську вперше. Потім був рік перерви. Тепер Рита Женчук знову взялася за організацію, адже фестиваль ще й соціальний.

«Весь фест тримається на волонтерській роботі, – говорить вона. – Покази безкоштовні, бо їх фінансує ЄС. Але від є одна умова – половину квитків треба розповсюдити серед соціально незахищених дітей».

Минулого року на покази потрапили діти із інтернатів Залуччя, Снятина й Долини. Для декого з них це взагалі був перший виїзд за межі закладу. Крім того, вдалося організувати дозвілля для вихованців і після показу.

Цьогоріч покази пройдуть у «Grand Cafe», бо «Люм’єру» катастрофічно бракує залів.

«У нас усі зали розписані вже за 1,5 місяці, – говорить Лідія Шкрібляк. – Фестиваль добре йде, і пакет фільмів – дуже гарний. Але зняти стільки сеансів у кінотеатрі дуже складно, особливо коли вони накладаються на касові прем’єри. От якщо вдасться відкрити ще один зал, тоді зможемо собі це дозволити».

Вона додає, що не проти зробити фестиваль традиційним.

Загалом у Франківську покажуть дев’ять фільмів. Відкриття планується з червоною доріжкою і фотозоною. Зареєструватися можна на сайті фестивалю, обравши своє місто і дні переглядів. Якщо ви працюєте з дітьми-сиротами, вихованцями дитячих будинків, звертайтеся прямо до Рити Женчук – 063 190 28 81.

Категорії
Новини
Новини
Loading...