Заборона на купання у франківських річках

Бистриця Надвірнянська та Бистриця Солотвинська  – головні водні артерії Івано-Франківська. Але як наголошує Смушак Михайло, директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою, на берегах...

Бистриця Надвірнянська та Бистриця Солотвинська  – головні водні артерії Івано-Франківська. Але як наголошує Смушак Михайло, директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою, на берегах цих річок заборонено купатись.  

Він також  зауважує, що на цих берегах, незважаючи на заборону встановлено сім роздягалок. Мало того, на дамбі Бистриці Солотвинської біля моста встановлено зону для відпочинку Директор департаменту закцентував, що до першого червня місто повинно установити таблички про заборону на купання в відповідних місцях, інформує Franyk.com.

Наразі в Івано-Франківському лабораторному центрі міста Івано-Франківськ повідомили, що на Прикарпатті офіційно діє лише один пляж – територія міського озера. Тут спеціалісти провели дослідження води. Результати мікробіологічних та фізико-хімічних показників свідчать, що вода дозволена для купання. Працівники лабораторного центру зазначають, що протягом усього літа будуть проводитись дослідження води у міському озері.

На Пасічній в районі пішохідного моста, встановлені дерев’яні роздягалки, сходи в річку та здійснено облагородження території. Проблемою залишаються поширення небезпечних рослин на території пляжів – так званого «борщівника».

Начальник облводресурсів Михайлюк Роман Йосипович видав наказ по знищенню борщівника Сосновського на берегах річок Бистриці Солотвинської та Надвірнянської. Згідно з даними, які подає Івано-Франківське обласне управління водних ресурсів, його працівники уже обкошують небезпечну рослину за допомогою механічних косарок. 

Категорії
Новини
Новини
Loading...