У Франківську поляки і українці відтворили фрагмент бою літа 1920 року. ФОТО/ВІДЕО

28 травня в Івано-Франківську в парку імені Шевченка близько сотні учасників українських та польських історичних клубів відтворили фрагмент бою армії УНР та війська польського з...

28 травня в Івано-Франківську в парку імені Шевченка близько сотні учасників українських та польських історичних клубів відтворили фрагмент бою армії УНР та війська польського з армією Будьонного. 

Цього року на реконструкцію вперше приїхали польські історичні клуби з Варшави, Мальборку, Кельце і Гнезно. З України були учасники військово-історичних клубів з Одеси, Києва, Львова, Вінниці, Кам’янець-Подільського. 

“Будемо відтворювати один з епізодів часів війни польсько-більшовицької коли військо оамана Петлюри разом з армією війська польського перемогли армію Будьонного. Мундири або замовляємо в спеціальних фірмах які на підстафі фотографій шиють форму. І звісно власними силами, кабуру під пістолет я зробив сам, але приїхав без зброї оскільки черз кордон зброю перевозити не можна. В цій реконструкція я один із солдатів Ппольщі, який відтворює одного з керівників дружин які воювали на стороні отамана Петлюри”, – зазначив Марек Бойцун, учасник реконструкції з військового клубу м. Мальборк (Польща).

“Ми приїхали відтворювати історію 1920 року коли війська УНР у союзі з Польщею розбивали радянські війська, які наступали на територію Польщі і територію Західної України. Ми приїхали в якості вояків Укрїнської народної республіки. Улюблений вид діяльності нашоготовариства це відтворення діяльності, або бойових дій військ УНР, тому що ця тема найбільше заряджає патріотизмом і любов’ю до свого народу”, – говориь Андрій Хобтяр, представник Кам’янець-Подільського військово-історичного товариства 

 :

 :

 :

 :

 :

 :

 :

 :

 :

 :

 :

 :

 :

 :

 :

Категорії
ФОТО/ВІДЕО
Новини
Loading...