У Калуші чиновники побачили реальну картину ринків

Вчора у Калуші відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Члени комісії перед засіданням провели невеличке дослідження: виїхаваши на ринки міста,...

Вчора у Калуші відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Члени комісії перед засіданням провели невеличке дослідження: виїхаваши на ринки міста, вони побачили реальну картину “життя” ринків.

На вулиці Дзвонарська зокрема, було виявлено цілу низку порушень: між прилавками бігали безпритульні собаки, у м’ясному павільйоні — брудно, а туші тварин розробляють “голими” руками”, торгівля з землі йшла повним ходом, а покупцям місцями доводилося докладати зусиль, щгоб протиснутися у загромадженому проході, передають “Вікна”.

Першого заступника міського голови Калуша Галину Романко такий стан справ обурив. Відтак, вона закликала негайно навести порядок на всіх ринках міста, адже це, насамперед, — безпека людей.

В Управлінні Держпродспоживслужби в Калуші зазначають, що законодавство дозволяє їм проводити планові перевірки ринків. Такі перевірки були здійснені 10 і 16 травня. Складено кілька приписів, які мають бути усунені у належний термін. В іншому випадку — питання розглядатимуть у суді.

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ірина Нітух каже:

“Обурені, насамперед, тим, що не дотримані елементарні речі. Зокрема, невпорядкована торгівля молочними та іншими продуктами, розсаду продають просто з міжряддя, не проведено поточних щорічних косметичних ремонтів виробничих павільйонів, а проходження медичних оглядів було нульовим. Тому прошу адміністрацію ринків звернути на все це увагу, бо будуть застосовуватися заходи покарання”.

Загалом у Калуші функціонує п’ять ринків. Ситуація на них практично не відрізняється.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...