Юрій Андрухович першим в Україні отримає престижну літературну премію

Відомий франківський письменник Юрій Андрухович цього року став першим українцем, який отримає престижну міжнародну літературну премію Вілениці. Про це повідомляється на офіційному сайті міжнародного фестивалю у...

Відомий франківський письменник Юрій Андрухович цього року став першим українцем, який отримає престижну міжнародну літературну премію Вілениці.

Про це повідомляється на офіційному сайті міжнародного фестивалю у Вілениці.

“Ядро фестивалю є ім’я переможця Віленіца 2017 – Юрій Андрухович. Журі Віленіци присудило йому премію за повнокровну, мужню світську літературу, яка повертає відчуття власного і спільного європейського минулого та майбутнього. В цей список переможців Віленіца вперше потрапив представник України”,- йдеться у повідомленні.

Тема цього року – питання про взаємозв’язок між літературою і світом, питання про їх взаємний вплив і перетворення. Література більше не є основним двигуном культури, це місце в даний час не зайняте візуальними засобами масової інформації. На міжнародній описовій сцені за шкалою популярності домінує автобіографія і так звані реальні історії, які тільки додають цінність в тому, що вони – істинні.

Категорії
Новини
Новини
Loading...