Ще одне прикарпатське місто просить заборонити пересувні цирки

На сайті електронних петицій міста Калуша з’явилося звернення до місцевої влади з проханням заборонити проведення циркових вистав з використанням тварин на території міста. За анологією...

На сайті електронних петицій міста Калуша з’явилося звернення до місцевої влади з проханням заборонити проведення циркових вистав з використанням тварин на території міста.

За анологією Франківська калушани також не бажають бачити у своєму місті цирки, які експлуатують тварин в корисливих цілях та збирають підписи щоб заборонити такі шоу у своєму місті.

Автор петиції Христина Олійник зазначає, що задля виконання різних трюків у 99% випадках тварин морять голодом та знущаються над ними.

“Щоразу як до нашого міста приїжджають гастролюючи цирки з тваринами батьки ведуть своїх діточок, щоб порозважати. А чи замислюються батьки, як тварини живуть у цирках і як їм вдається стати артистами? 
Спостерігаючи за тваринами у цирках, які виконують кумедні трюки: ведмідь їздить на велосипеді, мавпи катаються на самокатах кожен з нас думає, які розумні тварини, що здатні виконувати такі не властиві для них трюки. Але для того, щоб примусити тварину виконувати такі неприродні дії в 99% її морять голодом і піддають фізичному покаранню. 
Але найстрашніші – цирки-шапіто. Тварини переїжджають в трейлерах, залізних будках, у темних, душних , як правило, розміром з тіло тварини клітці. Іноді тварина не може стати в повний зріст в такій клітці або розвернутися. В таких умовах тварини знаходяться 95 % часу свого життя. Від нудьги та самотності у тварин розвивається стереотипна поведінка. Від чого вони нерідко кусають самі себе, б`ються о клітку і т.і. 
Слід зазначити, що у багатьох країнах світу обмежено або заборонено використання тварин у цирках. До таких країн відносяться: Австрія, Бельгія, Боснія і Герцеговина, Великобританія, Угорщина, Греція, Данія, Ірландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Словенія, Хорватія, Чехія, Швеція, Фінляндія, Естонія, США, Канада, Аргентина, Болівія, Бразилія, Колумбія, Коста-Ріка, Мексика, Панама, Парагвай, Перу, Сальвадор, Чилі, Еквадор, Австралія, Індія, Ізраїль. 
Сьогодні все більше людей усвідомлюють жорстокість, яка стоїть за дресируванням. В цивілізованих країнах світу цирки, які використовують тварин у номерах втрачають популярність. Громадськість України все частіше проявляє негативне відношення до цирків з тваринами. Тому, Калуш не повинен бути осторонь загальноукраїнського та світового руху проти жорстокого використання тварин у цирках. 
Підпишіть петицію, висловіть свою позицію за гуманне відношення до тварин”, йдеться у петиції.

Повідомлення з’явилося на сайті 2 червня, але зібрало всього 26 голосів з потрібних на її розгляд 150.

Підтримити петицію можна перейшовши за посиланням.

Категорії
Життя
Новини
Loading...