Вищий спеціалізований суд відновив справу проти Руслана Коцаби за підозрою у державній зраді. Відео

Вищий спеціалізований суд України скасував ухвалу Апеляційного суду Івано-Франківської області стосовно виправдання франківського журналіста Руслана Коцаби. Як повідомлялося, апеляційний суд Івано-Франківської області 14 липня...

Вищий спеціалізований суд України скасував ухвалу Апеляційного суду Івано-Франківської області стосовно виправдання франківського журналіста Руслана Коцаби.

Як повідомлялося, апеляційний суд Івано-Франківської області 14 липня 2016 року зняв з блогера Руслана Коцаби обвинувачення у перешкоджанні діяльності Збройних сил України та скасував вирок Івано-Франківського міського суду – 3,5 роки ув’язнення. Його звільнили з-під варти у залі суду, пишуть Франківчани посилаючись на Уніан.

На засіданні ВССУ був зачитаний повний текст ухвали колегії судової палати у кримінальних справах від 1 червня. На думку колегії, висновок апеляційного суду про недоведеність винуватості Коцаби у вчиненні перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період є передчасним.

Колегія постановила касаційну скаргу прокурорів, які брали участь у судових засіданнях першої та другої інстанцій, задовольнити частково, ухвалу Апеляційного суду Івано-Франківської області від 14 липня 2016 року щодо Руслана Коцаби скасувати та призначити повний розгляд кримінального провадження в суді апеляційної інстанції. Таке рішення було ухвалене через істотне порушення вимог кримінально-процесуального закону.

Рішення про обрання запобіжного заходу Коцабі у ВССУ не розглядалося.

Як повідомляє Радіо Свобода, тим часом під стінами Вищого спеціалізованого суду зібралися прихильники та опоненти блогера Руслана Коцаби. Після оголошення повного тексту вироку суду по касаційній скарзі, між людьми на вулиці відбулась суперечка. Сам Коцаба не виходив через центральний вхід до суду. 

 

 

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...