Місто хоче викупити «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод»

Місто вступає у боротьбу за одне з найдавніших підприємств міста. На позачерговій сесії Івано-Франківської міської ради депутатська більшість прийняла рішення про готовність міста взяти...

Місто вступає у боротьбу за одне з найдавніших підприємств міста. На позачерговій сесії Івано-Франківської міської ради депутатська більшість прийняла рішення про готовність міста взяти участь в аукціоні, аби викупити ПАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод». 

Міський голова Руслан Марцінків наголосив, що таке підприємство – інвестиційно привабливий проект. “Це підприємство зі 150-річною історією є стратегічним не тільки для міста, але й країни. Тому невипадково його включили в програму приватизації урядом. А це прямо суперечить програмі захисту українців, які не можуть ще одне важливе підприємство віддати на поталу олігархам.
Завод прибутковий, на ньому працює 350 людей із середньою заробітною платнею 5,400 грн”, – наголосив міський голова. 
За словами очільника міста, викуп підприємства допоможе не тільки його зберегти, але й створить інвестиційну зону в центрі міста, якої зараз немає. Завод володіє вільними землями, які стали б інвестиційним простором для нових компаній та створенням нових робочих місць. 
Руслан Марцінків наголошує, що боротьба за це підприємство має давню історію: “Ми неодноразово адресували запити до Верховної Ради, бо розуміли, що цікавість до підприємства приведе до звичного фіналу: його куплять за заниженою ціною та поріжуть на металобрухт. Ми хочемо боротись за «Локомотиворемонтний завод». Адже головне, що колектив сам звернувся до мене з проханням, щоб їхній завод викупило саме місто”.
Категорії
Життя
Новини
Loading...