Стало відомо, скільки будуть отримувати лікарі

Зарплата буде залежати від витрат, завантаженості лікарів та персоналу, а також допомоги місцевої влади. Але вона може в підсумку досягати 25 тис. грн. “На...

Зарплата буде залежати від витрат, завантаженості лікарів та персоналу, а також допомоги місцевої влади. Але вона може в підсумку досягати 25 тис. грн.

“На первинному етапі ми припускаємо, що у них в залежності від кількості пацієнтів, де вони працюють, і які у них витрати; а є лікарі, які будуть ФОПами самі працювати, інші будуть в амбулаторіях і буде допомога від міської ради, то можливо від 10 тис. грн до 25 тис. грн. Навіть можуть бути ті, хто буде більше заробляти “, – сказала Уляна Супрун, повідомляє Politeka.

У той же час, в.о. міністра також припустила, що держава буде “обмежувати” лікарів, щоб у них не було надто багато пацієнтів.

“Не можна мати багато пацієнтів, тому що тоді буде черга, і тому ми обмежуємо – не менше 500 і не більше 2000. Ці цифри приходять з Всесвітньої організації охорони здоров’я, і ​​це також деякі норми, які зараз є в Міністерстві. Але ще потрібно дивитися на здатність лікаря – скільки хвилин можна приділити кожному пацієнтові “, – пояснила Супрун.

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...