Прохасько, Андрухович та Іздрик візьмуть участь у фестивалі Porto Franko

В Івано-Франківську письменники Тарас Прохасько, Юрій Андрухович та Юрко Іздрик візьмуть участь у програмі фестивалю сучасного мистецтва «Porto Franko», який відкриють 14 червня. Про...

В Івано-Франківську письменники Тарас Прохасько, Юрій Андрухович та Юрко Іздрик візьмуть участь у програмі фестивалю сучасного мистецтва «Porto Franko», який відкриють 14 червня.

Про це в Івано-Франківську на прес-конференції повідомив співорганізатор фестивалю «Porto Franko» Ілля Разумейко.

«У нас є дуже важливий напрямок фестивалю. Він називається експериментальна музика та поезофонія. В цій сфері ми об’єднали музику, поезію та літературу. Задіяні три найвидатніші франківські письменники:  Тарас Прохасько, Юрій Андрухович та Юрко Іздрик. Також, ми залучили музикантів з різних країн світу», – повідомив Разумейко.

За його словами, концертна програма фестивалю сучасного мистецтва звучатиме упродовж чотирьох днів у приміщенні Музею мистецтв Прикарпаття, залізничного вокзалу, драмтеатру. Окрім експериментальної музики, франківцям покажуть театральну програму, танцювальну та візуальну. Організатори обіцяють презентувати рок, джаз та електронну музику. Головною сценою фестивалю стане площа біля драмтеатру. Не обминуть Театр ляльок, філармонію, кінотеатр та Палац Потоцьких. Тут обіцяють розгорнути виставку відомих українських та закордонних художників. Відкриють дійство на даху театру за участю акторів та письменників.

Загалом, на «Porto Franko» відбудеться близько сотні подій. Увесь фестиваль сучасного мистецтва, стверджують організатори, буде концептуальний. Його меседж – «Відкритий порт». Портову тему учасники дійства хочуть зробити у фестивальні дні брендом міста, а «завдяки максимальному креативу відкрити  Івано-Франківськ, як культурну столицю світу».

Фестиваль сучасного мистецтва «Porto Franko» відбудеться в Івано-Франківську з 14 до 18 червня.

Категорії
Новини
Новини
Loading...