Безкоштовний відпочинок у Європі: 21 ідея

Майже всі ми обожнюємо подорожувати! Це дуже цікаво та захоплююче, але у той же час ще й дорого. Є певні витрати, яких ви не...

Майже всі ми обожнюємо подорожувати! Це дуже цікаво та захоплююче, але у той же час ще й дорого. Є певні витрати, яких ви не можете уникнути, та завжди можна відвідати цікаве місце цілком безкоштовно. Ось ваш путівник найпопулярнішими містами Європи з безкоштовними розвагами.

Амстердам

Тур містом

Зашнуруйте кросівки та відправляйтесь на пішохідну екскурсію містом. Дослідіть всі входи і виходи з міста, не соромтеся ставити питання місцевим – вони підкажуть, де найкращі магазини, та розкажуть про історію міста. Всі тури безкоштовні, відбуваються вони 4 рази на день та є досить популярними, тому варто бронювати місце заздалегідь.

Дегустація сиру

В Амстердамі часто проводять дегустації сирів. Вивчіть всі місцеві ринки (дуже популярним є Ноймаркт, куди по суботах приїжджають десятки фермерів). Якщо вам сподобається сир, можна купити його там же, у численних магазинах.

Сходити на вечірку в парку

У межах Національного художнього музею Амстердаму завжди відбувається щось цікаве. І в той час, як за вхід треба платити, до саду навколо доступ повністю вільний. Якщо відвідати його літом, можна помилуватися тюльпанами, а на скульптури від Джоана Муро і Джузепе Пенона можна дивитись у будь-яку пору року.

Барселона

Відвідати музей Пікассо

Розміщений у середньовічному палаці у стильному районі Ель Борн, цей музей варто обов’язково відвідати. Вхід до нього щонеділі після 15-ї години є безкоштовним. Так, побачити серію Пікассо “Меніні” можна, не витративши жодної копійки.

Тур архітектора

Прославлений каталонський архітектор Антоніо Гауді спроектував декілька знакових будівель по всій Барселоні, у тому числі Собор Святого Сімейства, який знаходиться на стадії будівництва вже понад 100 років. Ви можете ознайомитися з примхливим стилем Гауді, просто оглянувши споруди ззовні.

Відпочити на пляжі

Де знаходиться найкраще місце, щоб відчути вібруючу енергію Барселони? Звісно ж це – місцевий пляж, де продавці розпродають мохіто, а засмагання топлес є нормою. Захопіть із собою рушник та не забудьте сонцезахисний крем.

Берлін

Подивитися на Берлінську стіну

Берлін є домівкою багатьох вуличних митців, які створили безліч шедеврів. На 1316 метрах Берлінської стіни, розташованої уздовж річки Шпрее, розміщено безліч муралів на політичну та соціальну тематику. До створення долучилися 118 вуличних художників. Кому потрібен задушливий музей, коли у вас є доступ до найбільшої галереї мистецтв під відкритим небом у світі?

Відвідати клуб дегустаторів

У п’ятницю ввечері кожного літа на березі річки Кройцберг збираються виробники їжі, кухарі, які готують страви у вантажівках, та ді-джеї, які створюють позитивну атмосферу. Щоби потрапити до клубу, не потрібно робити вступний внесок, але ми не впевнені, що ви втримаєтесь від покупки чизбургеру з беконом.

Прийти у цікавий бар

Берлін відомий своїми барами, де не виставляють кінцевий рахунок, і Weinerei у районі Мітте є найпопулярнішим серед них. Звичайно, відвідати його зовсім безкоштовно не вдасться, але приємні враження вам гарантовані. Як це працює: просто берете склянку у барі, вибирайте вино, яке хочете продегустувати, а в кінці вечора платите стільки, скільки вважаєте за потрібне.

Будапешт

Піднятися у замок на горі

Звичайно, ви можете піднятись на вершину на фунікулері, але ми б рекомендували вам піший підйом. Кам’яний палас, де колись жили угорські королі, зачарує своєю красою. Тримайте фотоапарат напоготові: панорамний вид на місто та річку Дунай захоплює дух.

Дослідити Вісім мостів

Місто Будапешт складається з двох частин, які знаходяться по різні боки від Дунаю та з’єднані вісьмома мостами. Якщо ви збираєтеся відвідати лише один з них, варто зупинити увагу на Ланцюговому. Прогуляйтеся ним вночі, коли весь міст виблискує тисячами крихітних вогників.

Дублін

Доторкнутися до ірландської історії

Національний природознавчий музей декоративно-прикладного мистецтва, історії та археології відкритий кожен день, але по понеділкам вхід до нього безкоштовний. Якщо ви подорожуєте з дітьми, їм сподобаються експонати – близько 200 видів тварин. Після напруженого заглиблення в історію, можна дозволити собі келих пива у місцевому барі.

Відвідати живий виступ скрипалів

Ірландська музика – це величезна частина культури Дубліна. Відвідайте будь-який бар у нічний час, і ви почуєте живий виступ вокалістів, гру скрипок та банджо. Місцеві жителі обирають бар Whelan з живою музикою, який знаходиться на Кадмен стріт – ви повинні будете купити напої, але музика та розваги безкоштовні.

 

Лондон

Подивитись на зміну королівської варти

Зміна караулу у Букінгемському палаці – одна з найпривабливіших британських традицій і, на щастя, абсолютно безкоштовна. Перевірте розклад заздалегідь, щоб не пропустити церемонію.

Завітати до музеїв

Одна з найприємніших речей у Лондоні – це безкоштовні музеї. Роздивитися твори Матісса і Ротко чи класику Сезана, Вермеєра та Да Вінчі можна цілком безкоштовно. Якщо ви взяли у подорож дітей, обов’язково навідайтесь у Музей природознавства та Науковий музей.

Мадрид

Відпочити у парку

Буен-Ретіро – це Мадридська відповідь Центральному парку Нью-Йорка. У цьому парку, що розміщений у центрі міста, можна відпочити від міської метушні та витратити кілька годин, роздивляючись ідеальні розарії та Велике озеро.

Відвідати національні музеї

У Мадриді розташовані два музеї світового класу, у які можливий вільний доступ. Потрапити у Прадо безкоштовно можна з 6 до 8 години вечора з понеділка по суботу – там ви побачите відомі твори іспанських художників Веласкеса і Гойї. З понеділка по суботу з 7 до 9 вечора ви можете безкоштовно навідатись до Центру мистецтв королеви Софії і побачити знамениту “Герніку” Пікассо.

Сходити на блошиний ринок

Місцеві жителі проводять ранок неділі на блошиному ринку, де можна знайти цікавий керамічний посуд, срібні прикраси та ексклюзивні тканини. Навіть якщо ви не витратите ні копійки, звичайна прогулянка ринком буде суцільним задоволенням. До того ж, там грають вуличні артисти та музиканти – можна послухати справжній концерт.

Рим

Кинути монетку у фонтан Треві

Знаменитий фонтан Треві – це мармуровий акведук кінця 19-го століття, який прикрашають скульптури у стилі бароко. Легенда каже, якщо кинути у фонтан монету, то ви обов’язково повернетесь у Рим ще раз.

Роздивлятися Пантеон

Не кожен день ви зможете відвідати древній римський храм, який зберігся до наших часів. Навіть якщо ви не дуже релігійна людина, то все одно відчуєте, що стали на крок ближче до небес, коли будете дивитися на залитий світлом купол пантеону.

Загубитися у Трастевере

Уявіть собі квінтесенцію італійського міста, з вулицями, вимощеними бруківкою, тратторіями, загорнутими плющем, молодими парами, які сидять за столиками на свіжому повітрі, та білизною, що висить на вулиці. Це Трастевере – місце, де можна чудово відпочити та отримати заряд позитивної енергії!

Категорії
Новини
Новини
Loading...