Іноземець, підозрюваний у вбивстві студентки медуніверситету, проведе два місяці у СІЗО

Івано-Франківський міський суд визначив міру запобіжного заходу громадянину Туркменістану, підозрюваному у вбивстві іноземної студентки. У середу 14 червня 2017 року, до Івано-Франківського міського суду...

Івано-Франківський міський суд визначив міру запобіжного заходу громадянину Туркменістану, підозрюваному у вбивстві іноземної студентки.

У середу 14 червня 2017 року, до Івано-Франківського міського суду для визначення міри запобіжного заходу було доставлено 29-річного громадянина Туркменістану, студента ІФНМУ, якого досудовим слідством підозрюється у вчинені злочину передбаченого ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (убивство).

Судом було встановлено, що дану особу підозрюють у вбивстві своєї співмешканки громадянки Республіки Болгарія, яка теж була студенткою ІФНМУ.

З матеріалів наданих судові було встановлено, що 31 травня 2017 року, між затриманим та потерпілою виник конфлікт. Під час цього він взяв у руку невстановленим слідством предмет та почав наносити ним цілеспрямовані удари в життєво важливі ділянки тіла співмешканки, цим самим спричинивши тілесні ушкодження від яких наступила її смерть. Наступного дня підозрюваний, з метою укриття слідів злочину, помістив тіло потерпілої до валізи та відвіз у одне із сіл Рогатинського району Івано-Франківської області, де скинув на дно озера.

Зважаючи на такі обставини сторона обвинувачення просила визначити для підозрюваного міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Сторона захисту та підозрюваний, зі свого боку, події що трапилися інтерпретували по-інакшому. Вони пояснювали суду, що потерпіла перебуваючи у стані сильного наркотичного сп’яніння сама вдарилася головою об підлогу. А тому просили для підозрюваного домашній арешт.

Врахувавши наведені матеріали та заслухавши аргументи сторін, Івано-Франківський міський суд ухвалив застосувати до підозрюваного міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 днів. Оскільки злочин, у вчинені якого підозрюють вказану особу, носить насильницький характер, то альтернативний запобіжний захід у вигляді грошової застави йому не визначався.

Категорії
Життя
Новини
Loading...