На Франківщині поляки знімали фільм про гуцулів

Верховинщину відвідав почесний консул України в Тарнуві Бартоломей Бабуська, щоб зняти 5-серійний фільм про Верховинщину. Вихід серіалу на екрани Польщі очікується у вересні цього року, повідомляє прес-служба...

Верховинщину відвідав почесний консул України в Тарнуві Бартоломей Бабуська, щоб зняти 5-серійний фільм про Верховинщину.

Вихід серіалу на екрани Польщі очікується у вересні цього року, повідомляє прес-служба Верховинської РДА.

Із гостем приїхали журналісти телеканалу Польщі TVP та відомий кулінар і журналіст Роберт Маклович. Як виявилось його прадід та прабаба із Івано-Франківської області.

Враховуючи те, що журналіст веде кулінарну програму, він сконцентрувався саме на смачних перевагах Гуцульщини.
Зйомки відбувалися у гостинному домі «Магурка», де шеф-повар Анатолій Тинкалюк показував полякам, як готуються гуцульські страви. Роберту, як професійному польському поварю, особливо сподобалось «гуцульські голубці»та «гуцульська кишка», тому що враховуючи простий склад продуктів, страви смакували йому неймовірно.

Пізніше журналісти відвідали одного з верховинців, Василя Кікнчука, який не тільки розповів про своїх 9 коней породи «Гуцул», а й покатав гостей на бричці.

Журналістам потрібна була цілісна картина побуту Гуцульщини разом з музичним супроводом. Саме тому вони направились до музею гуцульського побуту, етнографії та музичних інструментів імені Романа Кумлика. Екскурсовод Наталія Гузак-Кумлик не просто розповіла присутнім про гуцульську культуру, звичаї і традиції, а ще й заграла на 15 –ти етнічних музичних інструментах та співала співанок.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...