За 5 днів безвізу до Польщі в’їхало понад 11 тисяч українців

Упродовж 4 днів безвізового руху між Євросоюзом та Україною польсько-український кордон перетнуло понад 9 тисяч громадян України.   Про це повідомила речниця Прикордонної служби Польщі Аґнєшка...

Упродовж 4 днів безвізового руху між Євросоюзом та Україною польсько-український кордон перетнуло понад 9 тисяч громадян України.

 

Про це повідомила речниця Прикордонної служби Польщі Аґнєшка Ґоліас.

“У перший день дії безвізу польсько-український кордон перетнуло 2725 громадян України у рамках безвізового руху. Водночас на підставі візи польсько-український кордон перетнуло 19826 осіб, а в рамках малого прикордонного руху – 7035 громадян України. Найбільше українців у рамках безвізового руху в’їхало до Польщі 15 червня – 3234 особи”, – зазначила Аґнєшка Ґоліас.

Нагадаємо, від 11 червня скасовано візовий режим для громадян України, які подорожують до країн ЄС. Це означає, що українці можуть в’їхати на терен Спільноти без візи на період 90 днів упродовж 180 днів з метою підприємницької діяльності, відвідин родини або туризму. Лібералізація правил не стосується в’їзду до Великобританії та Ірландії.

Громадяни України, подорожуючи до ЄС, повинні не тільки мати дійсний біометричний паспорт, але також мають обґрунтувати мету та умови запланованої поїздки, мати відповідні фінансові кошти та страховку. Таких осіб не повинно також бути серед тих, кому раніше було відмовлено у в’їзді до Спільноти з різних причин та кого можуть визнати такими, хто несе загрозу громадському ладу та внутрішній безпеці. Громадяни України, які перетинають кордон з країнами ЄС, можуть працювати на терені Польщі виключно за наявності відповідних документів, наприклад робочої візи, заяви про намір доручення виконання праці іноземцеві або відповідного дозволу на роботу.

Категорії
Новини
Новини
Loading...