Франківчан кличуть на “Правозахисний вікенд”

23, 24 червня в місті Івано-Франківськ пройде Фестиваль “Правозахисний вікенд”, який проводять громадські організації “Євромайдан SOS”, “Центр громадянських свобод” та “Молода Просвіта” Прикарпаття. Фестиваль...

23, 24 червня в місті Івано-Франківськ пройде Фестиваль “Правозахисний вікенд”, який проводять громадські організації “Євромайдан SOS”, “Центр громадянських свобод” та “Молода Просвіта” Прикарпаття.

Фестиваль має на меті поширити знання про права людини та заохотити якомога ширше коло осіб до громадської активності, інформують Франківчани з посиланням на Фіртку.

Правозахисний вікенд складатиметься з різнопланових подій, що слідуватимуть одна за одною в різних локаціях, – від інтерактивного семінару до спільної кави з правозахисниками.

До заходів приєднається колишній політв’язень Юрій Яценко, який провів у російській в’язниці 368 днів, де піддавався значному психологічному та фізичному тиску.

Як зазначають організатори, це чудова нагода для франківців дізнатися з перших уст відомих українських правозахисників про ситуацію з дотриманням прав кожної людини, особливо в сучасних умовах воєнного конфлікту.

Координаторка громадської ініціативи “Євромайдан SOS” Олександра Матвійчук поділилася очікуваннями: “Наше завдання – долати розрив між суспільством та правозахисниками і залучати звичайних людей до цієї роботи”.

Категорії
Новини
Новини
Loading...