В Івано-Франківську відкриють перший муніципальний прокат велосипедів

Міська влада взялася ловити модні тенденції, які літають в повітрі. Нещодавно стало відомо, що муніципалітет уже пропонує жителям та гостям міста взяти велосипед у...

Міська влада взялася ловити модні тенденції, які літають в повітрі. Нещодавно стало відомо, що муніципалітет уже пропонує жителям та гостям міста взяти велосипед у прокат.

Мешканці Івано-Франківська зможуть орендувати не лише звичайні сіті-байки, але й тандемні велосипеди, які для нашого міста поки-що є новинкою, інформують Франківчани з посиланням на Franyk.com.

Заступник директора комунального підприємства “Центр розвитку міста та рекреації” Вагилевич Мар’ян розповів, що у планах міської влади – зробити з Івано-Франківська велосипедний центр. Цьому сприяють і розширення мережі велосипедних смуг, які в останній час активно ширяться містом.

Для прокату велосипедів у Івано-Франківську відтепер потрібний лише паспорт. Як обіцяє заступник директора “Центр розвитку міста та рекреації”, М. Вагилевич, ціна не буде високою, а доступність та зручність оренди буде сприяти поширенню велокультури в Франківську.

Наразі влада ще продумує систему, щоб оренда велосипедів була безпечною для власників прокату. У прокаті потрібно буде розраховуватися картками. Ось які розцінки пропонуються:

– година звичайного велосипеду – 60 грн;

– півгодини користування звичайного велосипеду – 40 грн;

– користування велосипедом на день – 220 грн.

На сьогодні у комунальників є лише 4 велосипеди, два з яких – тендемні. Далі, вони запевняють, якщо жителям така ідея прийде до вподоби, тоді місто закупить більше двоколісного транспорту.

Самим ж франківцям така ідея до вподоби, вони кажуть, що проводити таким чином час з родиною – це чудове заняття.

Категорії
Новини
Новини
Loading...