У Франківську хочуть встановити пам’ятник Романові Шухевичу

Сьогодні під час засідання сесії міської ради вкотре підняли питання про сприяння міської ради у виготовленні пам’ятника Андрію Мельнику та запропонували поставити пам’ятник Роману...

Сьогодні під час засідання сесії міської ради вкотре підняли питання про сприяння міської ради у виготовленні пам’ятника Андрію Мельнику та запропонували поставити пам’ятник Роману Шухевичу.

Питання підняв голова осередку НТШ у медичному університеті доцент Микола Сулятицький , інформує Галка.

Він наголосив, що проблема встановлення і пам’ятника розглядається вже протягом двох років, проте при кожному зверненні до міської ради йому відповідали, що питання не дійшло до депутатської комісії.

«Якщо все вийде, то ми станемо першим містом, яке має пам’ятник Бандері, Коновальцю і Мельнику. Вони – це символ єднання, боротьби. Просимо – інтенсивніше до цієї справи підступіть», – сказав Сулятицький.

Після того Сулятицький запропонував поставити на розі вулиць Січових Стрільців і Незалежності пам’ятник ще одному Героєві України – Роману Шухевичу.

«Там не так багато місця, але це буде достатньо показово», – зауважив Сулятицький.

Доцент попросив оперативного розгляду питання, щоб 30 червня, у 110 річницю народження Шухевича, уже закласти тимчасий монумент.

Міський голова Руслан Марцінків доручив опрацювати це питання.

Категорії
Новини
Новини
Loading...