Франківська письменниця отримала нагороду на загальноєвропейському фестивалі наукової фантастики

Івано-Франківська письменниця Наталія Щерба отримала заохочувальну нагороду на 39-му Загальноєвропейському фестивалі наукової фантастики «Єврокон». Про це повідомляють Франківчани з посиланням на Читомо. Фестиваль цього року відбувся 17 червня...

Івано-Франківська письменниця Наталія Щерба отримала заохочувальну нагороду на 39-му Загальноєвропейському фестивалі наукової фантастики «Єврокон».

Про це повідомляють Франківчани з посиланням на Читомо.

Фестиваль цього року відбувся 17 червня у м. відбувся у Дортмунді (Німеччина), на ньому були оголошені переможці-фантасти: письменники, ілюстратори, перекладачі, промоутери і видавці.

Наталія Щерба отримала нагороду у номінації: “Найкращий автор книжок фантастики для дітей та підлітків”

До слова, фестиваль наукової фантастики «Єврокон» проводиться з 1972 року щодва роки, а з 1982-го – щороку. Засновник, Європейське товариство наукової фантастики, розвивають модель приєднання до національного конвенту любителів фантастики, або, за відсутністю національного, до найбільшого фестивалю чи форуму відповідного напрямку.

Раніше Євроконом були відзначені українські письменники Володимир Арєнєв, Андрій Валентинов, Олег Сілін, Оршуля Фариняк, художник Олександр Продан, Сергій Крикун та інші. Званням найкращого видавництва 2013 року було відзначено «Шико». Двічі за історію фестивалю він відбувався у Києві (2006, 2013).

Категорії
Новини
Новини
Loading...