На вулиці Хоткевича відкриють новий садочок

Незабаром в Івано-Франківську на вулиці Хоткевича відкриють новий садочок для малечі. Наразі триває лише його реконструкція, повідомляють Франківчани з посиланням на  Франик. Нагадаємо, що до 1996...

Незабаром в Івано-Франківську на вулиці Хоткевича відкриють новий садочок для малечі.

Наразі триває лише його реконструкція, повідомляють Франківчани з посиланням на  Франик.

Нагадаємо, що до 1996 року даний навчальний заклад функціонував як ДНЗ “Львівської залізниці”. У 2013 році садочок був переданий у власність громади міста Івано-Франківська. Вже цього 2017 року був проведений тендр і почалися перші етапи роботи щодо реставрації садочку.

Роман Галіпчак – начальник управління капітального будівництва – каже, що тривалий час вони проводили демонтаж непотрібних конструкцій. В результаті від старого садка залишилися практично лише стіни.

На даний момент працівники встановлюють дах та віконні блоки. Взагалі у садочку має бути сім груп (дві ясельні та п’ять дошкільних), де зможуть навчатися понад двісті дітей.

Мер міста Руслан Марцінків додає, що приміщення садочку як і територія навкруги була у дуже поганому та занедбаному стані. Але тут наразі роблять усе, щоб його все ж вдалося відкрити наступного року.  Ще Марцінків додає, що даний район дуже стрімко розвивається, тому тут садочок і вкрай необхідний. Потрібно буде лише добитись, щоб він перейшов у власність громади. Найціннішим у цьому садочку є не стара будівля, а сама територія та підведені мережі.

Роман Галіпчак додає, процес реконструкції садочка є набагато складніший, а ніж коли би ДНЗ починали будувати з нуля. Адже під час роботи часто виникають непередбачувані труднощі. Також начальник УКБ додає, що якщо все буде йти по плану, то відкриття садочку очікують вже наступного року.

Наразі роботи йдуть добре, немає жодних затримок ні з боку підрядника, ні з боку фінансування.

Категорії
Новини
Новини
Loading...