Від початку червня на Франківщині постраждало четверо велосипедистів, серед них неповнолітні

Поліцейські вкотре наголошують, що велосипедисти – особливо вразлива категорія учасників дорожнього руху і на це слід зважати як самим любителям велосипедної їзди, так і...

Поліцейські вкотре наголошують, що велосипедисти – особливо вразлива категорія учасників дорожнього руху і на це слід зважати як самим любителям велосипедної їзди, так і водіям автотранспорту.

Напередодні у Тлумачі внаслідок наїзду автомобіля травм зазнав 19-річний велосипедист, житель цього району. Також серед травмованих у цьому місяці прихильників велотранспорту 17-річний івано-франківець, 14-річний богородчанець та 58-річна мешканка Косівщини.

Працівники поліції у кожному з випадків з’ясовують, з чиєї вини трапилася дорожньо-транспортна пригода, оскільки аварії за участю велосипедистів можуть бути спричинені як порушеннями Правил дорожнього руху ними самими, так і водіями автотранспорту.

Зокрема, працівники поліції ще раз нагадують прихильникам двоколісного транспорту, що рухаючись проїжджою частиною дороги, не можна різко змінювати напрямок руху, слід застосовувати вказівні сигнали для того, щоб попередити про свої наміри здійснити той чи інший маневр інших учасників руху. Ще один важливий момент: рухатися по дорозі на велосипедах, відповідно до Правил дорожнього руху, дозволяється особам, які досягли 14-річного віку.

Тож, придбавши підлітку такий транспортний засіб, батьки повинні переконатися, що дитина добре засвоїла Правила дорожнього руху та має практичні навички керування велосипедом.

Категорії
Життя
Новини
Loading...