Прикарпатця, який до смерті побив жінку, визнали неосудним

Коломийський міськрайонний суд розглянув кримінальне провадження щодо умисного вбивства та застосував до обвинуваченого примусові заходи медичного характеру. 13 серпня 2015 року обвинувачений, будучи в...

Коломийський міськрайонний суд розглянув кримінальне провадження щодо умисного вбивства та застосував до обвинуваченого примусові заходи медичного характеру.

13 серпня 2015 року обвинувачений, будучи в стані алкогольного сп’яніння, перебуваючи по місцю свого проживання в ході словесного конфлікту, що виник на грунті особистих неприязних відносин зі своєю знайомою, з метою позбавлення життя останньої, схопив її руками за волосся та наніс не менше двох цілеспрямованих ударів головою до бетонної доріжки, спричинивши жінці тілесні ушкодження, від яких та померла на місці події, пишуть Франківчани посилаючись на Фіртку.

В процесі судового розгляду суд двічі призначав стаціонарні судово-психіатричні експертизи, згідно висновків яких під час скоєння кримінально карних дій обвинувачений виявляв органічний розлад особистості та поведінки внаслідок епілепсії, тому в період інкримінованих йому дій, не був здатний повною мірою усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

“Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 КК України – вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, проте оскільки обвинувачений вчинив вказані дії перебуваючи в стані неосудності і на даний час продовжує перебувати в такому стані, то у відповідності до положень ст. 19 КК України він не підлягає притягненню до кримінальної відповідальності і до нього згідно ст. 93 КК України, cуд застосував примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу з посиленим наглядом”, – йдеться в ухвалі суду.

До вступу ухвали в законну силу обвинуваченій особі залишено запобіжний захід у вигляді тримання у психіатричному закладі в умовах, що виключають небезпечну поведінку останнього.

На ухвалу суду може бути подана апеляція протягом тридцяти днів.

Категорії
Життя
Новини
Loading...