В обласній раді затверджують Схему планування Івано-Франківщини на 25 років

На засіданні комісії облради з питань промисловості та будівництва 22 червня розглянули проект Схеми планування території Івано-Франківської області. Це стратегічний документ розвитку краю на...

На засіданні комісії облради з питань промисловості та будівництва 22 червня розглянули проект Схеми планування території Івано-Франківської області. Це стратегічний документ розвитку краю на наступні 25 років.

Зокрема, у стратегії передбачено розширення потужностей аеропорту в Івано-Франківську та відкриття Косівського аеропорту, що дозволить збільшити потік туристів. Канатний транспорт планується запустити між Яремчем і Буковелем, інформують Франківчани з посиланням на Галку.

Через область планується прокласти транс’європейську трасу Європа-Азія до 2036 року. Біля населених пунктів області планується створити об’їзні дороги.

Пропонується будівництво нового залізничного шляху через Львів, Івано-Франківськ, Чернівці до Румунії та міжнародного автомобільного пункту пропуску “Шибене” на кордоні з Румунією. У кожному районі збираються спорудити гелікоптерні майданчики на випадок надзвичайних ситуацій.

Ця Схема є основою для планування ОТГ, розвитку територій населених пунктів. Термін дії Схеми – 25 років, її почали розробляти з 2009-ого року.

Схему розмістять на сайті обласної адміністрації чи ради після її затвердження.

Категорії
Новини
Новини
Loading...