Два прикарпатські храми потрапили в перелік найкращих в Україні.ФОТО

В Україні сфера сакальної архітектури представлена надзвичайно широко. Православні та католицькі храми, синагоги і мечеті, караїмські кенаси й лютеранські кірхи створюють тут барвисту різноманітність. В...

В Україні сфера сакальної архітектури представлена надзвичайно широко. Православні та католицькі храми, синагоги і мечеті, караїмські кенаси й лютеранські кірхи створюють тут барвисту різноманітність.

В добірці найцікавіших храмів в Україні від IGotoWorld.com опинились два храми з Прикарпаття, інформують Франківчани.

 

Церква Святого Духа, Рогатин

Святодухівська святиня Рогатина (Івано-Франківська область) сьогодні є музеєм-пам’яткою дерев’яної архітектури і живопису 16–19 століть. Це філія Івано-Франківського обласного художнього музею. Хоча науковці вважають найбільш імовірним роком будівництва церкви 1598-й, однак у деяких історичних пам’ятках згадки про святиню з такою назвою датуються ще 12 століттям.

Автор фото: Юрій Крилівець.

Про те, що церква Святого Духа була збудована раніше, може свідчити і факт наявності більш давніх ікон. Зокрема ікони «Іоанн Хреститель з житієм», написаної 1520 року.  

 

Церква Різдва Христового, Галич 

Храм Різдва Христового належить до Національного заповідника «Давній Галич», що на Івано-Франківщині. Датується святиня 13–15 століттями.


Джерело фото: blog.karpaty.rocks. 

Зараз це діючий греко-католицький храм, у якому поєдналося декілька архітектурних стилів, хоча домінує тут класицизм. Водночас можна зауважити, що західний фронтон святині виконаний у бароковому стилі.

 

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...