“Сеанс Міського Сканування”: у Франківську відбудеться фестиваль-дослідження міста

У Франківську відбудеться фестиваль-дослідження міста. Реєстрація на фестиваль відкрита до 9 липня. Подати заявку на участь можуть всі охочі, незалежно від роду діяльності чи...

У Франківську відбудеться фестиваль-дослідження міста. Реєстрація на фестиваль відкрита до 9 липня. Подати заявку на участь можуть всі охочі, незалежно від роду діяльності чи місця проживання

В програмі фестивалю заплановано воркшопи по цілому місту на 12 локаціях, які проведуть запрошені урбаністи, архітектори, музиканти, садівники, соціологи, фотографи із 7 країн світу. «Сеанс Міського Сканування», який спільно з партнерами організовує платформа «Тепле Місто», триватиме з 12 по 20 серпня 2017 року. 

Кожен воркшоп матиме своє завдання: «Залізничні-Музичні», музичний воркшоп на залізничній станції Бистриця; «МетеоЖиття» – погодний воркшоп; «Натура-Кемп», арт-табір на Німецькому озері; «Сад галицької комуни / Український архіпелаг», воркшоп зі створення колективного саду в Опришівцях; «Франківськ злітає», соціологічне дослідження в аеропорті Франківська; «РЕ:ВІЗІЯ», фото-квест покинутими міськими об’єктами. На фестивалі відбудеться відновлення франківських двориків, дослідять ринки, історичні пам’ятки та промислові зони.

Марта Ферретті та Франческо Кампаньярі (Верона, Італія) створюватимуть колективний сад в одному з районів Франківська, намагаючись знайти чи побудувати у жителів емоційні прив’язки до того, що знаходиться у довколишньому просторі.

Анна Балаж (Манчестер, Будапешт) разом з групою досліджуватиме декомунізацію на прикладі франківського аеропорту: як змінились його функції та сприйняття з часів відкриття і донині.

Фотопроекти, дослідницький кемпінг на міських озерах, реновація закинутих локацій, відновлення франківських двориків, дослідження ринків, історичних пам’яток, промислових зон — у серпні учасників чекає багатопрофільна та цікава робота.

«Сеанс Міського Сканування» проходить під кураторством інтернаціонального тандему «METASITU» (Ліва Дударева, Едуардо Кассіна). Вони розробляють інноваційні урбаністичні стратегії, систематизують знання про те, як людина інтегрується в міський простір та взаємодіє з ним. METASITU добре відомі закордоном і вже мали нагоду працювати в Україні (зокрема, в Маріуполі та Славутичі).

“На цьому фестивалі ми хочемо переглянути розуміння що є «проблемою»  і що — її «вирішенням». Ми хочемо започаткувати нові тренди мислення і нове ставлення до того, як ми звикли дивитись на місто. Планується, що фестиваль буде щорічним: місту, як і людині, потрібні систематичні обстеження — профілактика і за потреби лікування” , – говорить Едуардо Кассіна,  куратор фестивалю «Сеанс Міського Сканування».

 

 

 

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...