Франківчани зможуть перераховувати валюту за кордон на підставі е-ліцензій

Національний банк України з 3 липня 2017 року запроваджує видачу українцям валютних ліцензій в електронній формі для перерахування валюти за кордон.   Про це...

Національний банк України з 3 липня 2017 року запроваджує видачу українцям валютних ліцензій в електронній формі для перерахування валюти за кордон.

 
Про це Франківчани повідомили в прес-службі НБУ.

“Фізичні особи (крім підприємців) зможуть отримувати електронні індивідуальні ліцензії (е-ліцензії) на перерахування іноземної валюти за кордон для здійснення окремих валютних операцій через уповноважені банки”, – йдеться у повідомленні. 

Франківці на підставі е-ліцензій зможуть протягом одного календарного року перерахувати іноземну валюту за кордон на загальну суму до 50 000 доларів США (в еквіваленті).

Скористатися е-ліцензіями в межах встановленого ліміту можна для здійснення трьох видів валютних операцій: інвестиції за кордон; розміщення коштів на власних рахунках за межами України, з метою виконання зобов’язань перед нерезидентами за договорами страхування життя.

Для того щоб отримати е-ліцензію франківцям потрбіно звертатись в банк у якому є відкритий рахунок, та подати такі документи (у паперовій або електронній формі):

  • заяву до НБУ про видачу е-ліцензії,
  • документи, що свідчать про наявність у цієї фізичної особи доходів у сумі, достатній для здійснення переказу коштів на підставі е-ліцензії,
  • оригінали або копії документів, що підтверджують мету здійснення переказу з України (крім випадку переказу коштів на власний рахунок).

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...