В Івано-Франківському краєзнавчому музеї відкрили виставку ліжників

Нещодавно в Івано-Франківському краєзнавчому музеї відкрили виставку ліжників відомої майстрині Ганни Копильчук. На виставці глядачі зможуть ознайомитись з творчістю відомої ліжникарки Ганни Миколаївни Копильчук. В...

Нещодавно в Івано-Франківському краєзнавчому музеї відкрили виставку ліжників відомої майстрині Ганни Копильчук.

На виставці глядачі зможуть ознайомитись з творчістю відомої ліжникарки Ганни Миколаївни Копильчук. В експозиції представлено понад 20 авторських ліжників. Виставка працюватиме з 4 липня по 15 серпня.

Ганна Копильчук – талановита майстриня  з  села Яворові на Івано-Франківщині. Виготовленням ліжників в ньому займаються майже всі мешканці. Село вважають українською столицею цього гуцульського промислу. Вироби користуються популярністю на всій території України й за кордоном.

На базі творчої майстерні Ганни Миколаївни відбуваються міжнародні пленери по ліжникарству. ЇЇ творчість слугує найкращим прикладом для наслідування молодшими майстрами ліжникарства.

Майстриня каже, що організувала виставку для того, щоб на Прикарпатті знали про таке ремесло і щоб воно не згасало у сучасному світі.

Категорії
Новини
Новини
Loading...