Франківчанка виселила екс-зятя і оформила субсидію

Франківчанка Катерина Коптан* ніяк не могла оформити субсидію, адже в квартирі було прописано занадто багато людей, в тому числі й колишній чоловік дочки. Лише...

Франківчанка Катерина Коптан* ніяк не могла оформити субсидію, адже в квартирі було прописано занадто багато людей, в тому числі й колишній чоловік дочки. Лише виселивши із помешкання екс-зятя, вона змогла отримати субсидію.

Про це інформують Франківчани з посиланням на Паралелі.

Правову підтримку мешканці Франківщини надавав юрист. Жінка розповіла, що у 2009 році вони з чоловіком Євгеном* придбали 2-кімнатну квартиру. Згідно з документами, власником житла є чоловік. У 2010 році у помешкання заселилась їхня дочка із зятем, невдовзі у них народилася дівчинка, яку теж прописали у квартирі дідуся.

Проте молодята прожили разом всього чотири роки. Зять зібрав свої речі та виїхав у невідомому напрямку, залишивши сім`ю. Чоловік не цікавився дитиною, не намагався помиритися із дружиною та зберегти родину.

Тож, дочка пані Катерини звернулася до Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області з позовом про розірвання шлюбу. Після розлучення дочка з дитиною й далі проживає у батьків та самотужки оплачує чималенькі суми за комунальні послуги.

Катерина Каптан пішла до місцевого департаменту соціальної політики з метою оформити житлову субсидію, аби хоч якось зменшити щомісячні витрати, які несе її донька за оплату комунальних послуг.

В органі соцзахисту повідомили, що для оформлення житлової субсидії необхідно подати декларацію, де слід вказати отримані доходи всіх зареєстрованих у квартирі людей. Даних про доходи колишнього зятя, й досі прописаного у квартирі, у пані Катерини не було. З 2015 року він взагалі з ними не контактував, в утриманні помешкання участі не брав. Чоловік навіть не цікавився життям власної малолітньої доньки.

Тож донька пані Катерини з внучкою не мали права оформити житлову субсидію на оплату комунальних послуг.

Вивчивши матеріали справи заявниці, юрист підготував їй позов про визнання колишнього зятя таким, що втратив право користування житлом. 

Пані Катерина подала позов до місцевого суду. 

Івано-Франківський міський суд після розгляду справи, вирішив позов Катерини Каптан задовольнити. Колишній зять жінки втратив право користування житлом, де раніше проживав разом із дружиною та дочкою.

Для того, щоб оформити житлову субсидію, заявниці залишилось дочекатись, щоб рішення суду набрало законної сили та виписати з квартири колишнього зятя.

*Ім’я змінені з етичних міркувань.

Категорії
Новини
Новини
Loading...