Андріан Волгін поруч зі львівським сміттям: “І як я маю вантажити це в машину?”

У вівторок депутат Івано-Франківської міської ради Андріан Волгін анонсував поїздку до помешкання мера Львова Андрія Садового. Туди Волгін хоче відвезти частину львівського сміття, яке...

У вівторок депутат Івано-Франківської міської ради Андріан Волгін анонсував поїздку до помешкання мера Львова Андрія Садового. Туди Волгін хоче відвезти частину львівського сміття, яке на минулих вихідних невідомі скинули на околиці Івано-Франківська. 

Однак дотепер цих 120 тонн відходів депутат на власні очі ще не бачив. Ледве стримуючи рвотний рефлекс, Андріан розповів “Франківчанам”, як з’явилася ідея поїздки, чому скидання сміття під Івано-Франківськом — не провокація, і що повинна була зробити львівська влада.

— Андріане, ваші враження від побаченого?

— Коли ми прийшли, в мене зразу рвотний рефлекс був. Але зараз вже починаєш звикати (посміхається). Дуже неприємний ефект, звичайно. Викликає тільки негативні емоції. Якщо б я ще й бачив це і чув цей запах, коли писав свій пост у Фейсбуці, то ще в той день все зробилося б. Моя ціль — показати, що не треба так робити. От відколи почалася проблема зі сміттям у Львові, вони могли звернутися до сесії Івано-Франківської міської ради, де немає представників центральної влади. Звернутися з листом, щоб ми могли десь у чомусь допомогти. Але я на сесії тільки чув від однієї із політичних сил на рахунок блокади… На жаль, їхні львівські колеги чомусь не попросили, щоб в нас на сесіях — чи міської, чи обласної ради — зачитали лист про допомогу у вирішенні їхньої проблеми. Я вважаю, що якби вони зверталися, все ж таки, не до центральної влади, а до маленьких містечок, областей окремо, співпрацювали якось із міською владою, то кожна область долучалася би по-трохи до допомоги Львову. А так, вночі заїхали… Так воно не робиться. Це викликає тільки негатив.

— Зараз представники Львівської ОДА називають це провокацією…

— Знаєте, от під моїм постом пишуть, що це винен губернатор Львівської області, що це він зараз займається сміттям. Я завжди кажу: “Ви мені поясніть, він 11 років займався сміттям?” Це — раз. А по-друге — якщо вже губернатор почав займатися цим сміттям і всі знають, що він — з Франківщини, то так само можна стверджувати, що це — підстава і провокація з іншої сторони… Тут іде боротьба центральної влади зі львівською, але страждають прості люди. Сьогодні постраждали мешканці Івано-Франківська. Попереднього тижня постраждали мешканці Надвірнянщини. Там — взагалі ще більше сміття було викинуто.

— Тобто, ви везете сміття Садовому, бо він не займався цим багато років, так?

— Не буду зараз лити якусь критику, бо мені відомо, що Андрій Садовий багато зробив для Львова. Але в мене є запис 2006 року, де він вже тоді наголошував, що є проблема і він почне вирішувати її. Пройшло 11 років і виходить, що коли вже є смерть на полігоні, невинних людей, простих працівників, то тільки тоді всі почали чухати потилицю. Тому в мене був такий, більше — емоційний, пост про те, що треба це сміття не по всій Україні розвозити, а Садовому відвезти. Щоб висловити ноту протесту. Щоб показати — ми не хочемо, щоб так відбувалося. Це має бути якось цивілізовано. Принаймні, я кажу, ми не отримували ніякого листа зі Львова, як депутати міської ради. Я не чув на сесії, щоб зверталися за допомогою.

Категорії
ІНТЕРВ'Ю
Новини
Loading...