Міськвиконком розпочав збір пропозицій до генерального плану Івано-Франківська

Заповнити відповідну заявку мешканці зможуть на офіційному сайті міста. Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому. Для реєстрації власної пропозиції про зміни до генплану потрібно...

Заповнити відповідну заявку мешканці зможуть на офіційному сайті міста.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

Для реєстрації власної пропозиції про зміни до генплану потрібно перейти за посиланням http://mvk.if.ua/actual/44436 Пізніше пропозиції опрацьовуватимуть фахівці  Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради. Процедура триватиме до 1 вересня.

«Генеральний план – це є великий комплекс робіт, який місто повинне зробити, щоб динамічно розвиватись, в тому числі, й інфраструктурно: дороги, парки, сквери, садочки, школи. Адже Івано-Франківськ одне з небагатьох міст, яке динамічно розвивається. І вже за десять років прогнозуємо населення 300 тисяч», – каже міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Затверджений генплан, як надіються у міськвиконкомі, також дозволить контролювати стихійну забудову. За словами міського голови, перш за все потрібно відвести місця для соціальної інфраструктури. Це нові школи, садки, рекреаційні зони, мости, спортивні споруди. Також місто врахуватиме під час проектування потреби приміських сіл.

Як розповів заступник директора департаменту містобудування та архітектури Орест Кошик, чинний генплан прийняли ще в 2001 році. Зараз він втратив свою актуальність. Тому у березні цього року сесія міськради прийняла рішення до коригування містобудівного документу. Наразі відбувся тендер по «ПроЗорро», який виграла київська фірма «Діпромісто».

Є затверджений календарний план, за яким працює проектант. Згідно з ним коригований генплан Франківська мають представити вже в листопаді. До цього прийматимуть заявки мешканців, активістів та підприємців. Далі усі пропозиції розгляне фахова комісія і ті, що не суперечитимуть нормам, винесуть на слухання виконавчого комітету. Підтримані ідеї проектант врахує під час коригування генплану.

По тому пройдуть громадські слухання, а навесні міська рада планує провести перший в Івано-Франківську місцевий референдум. Він врахує думку мешканців щодо нового проекту генплану.

Категорії
Новини
Новини
Loading...