Черги за біометричними паспортами зменшаться за місяць — Державна міграційна служба

Громадянам, які не планують подорожувати за кордон у найближчі місяці, у міграційній службі радять не стояти у чергах, а зачекати кілька тижнів та оформити...

Громадянам, які не планують подорожувати за кордон у найближчі місяці, у міграційній службі радять не стояти у чергах, а зачекати кілька тижнів та оформити документи у значно більш комфортних умовах.

У липні через високий попит на закордонні паспорти можливі затримки строків видачі оформлених документів, повідомляє прес-служба відомства.

Станом на 5 липня 2017 року в Україні оформлено понад 4 млн біометричних паспортів для виїзду за кордон, з них маже 1,7 млн оформлено у 2017 році. Через поєднання двох факторів – сезонне зростання попиту та ажіотаж, пов’язаний із запровадженням безвізового режиму України з ЄС, починаючи з травня попит на закордонні паспорти різко зростав.

“Зараз підрозділи міграційної служби та центри надання адміністративних послуг оформлюють понад 22 тисячі замовлень на добу. Це приблизно удвічі більше, ніж в аналогічний період минулого року. В той же час, Державне підприємство «Поліграфкомбінат «Україна» у ці дні максимально збільшило свої виробничі потужності – на 35 %. У червні 2017 року це дозволило виготовити та персоналізувати 300 тис. документів на замовлення Державної міграційної служби,” – повідомляють у відомстві.

Також в Державній міграційній службі додають, що підвищений попит може спричиняти тимчасові затримки у видачі паспортів. Дізнатися про стан оформлення та друку документа можна за допомогою електронного сервіса на офіційному веб-сайті ДМС України, дані сервіса працівники оновлюють тричі на день.

Згідно прогнозів ДМС, попит на закордонні паспорти має знизитися у другій половині липня – на початку серпня (як це відбувається щороку наприкінці туристичного літнього сезону).

Категорії
Новини
Новини
Loading...