У мерії безсилі проти цирків з тваринами у Франківську

На сайті петицій до Івано-Франківської міськради з’явилася відповідь на петицію щодо заборони цирків з дикими тваринами на території міста.Чиновники пишуть, що не мають повноважень...

На сайті петицій до Івано-Франківської міськради з’явилася відповідь на петицію щодо заборони цирків з дикими тваринами на території міста.Чиновники пишуть, що не мають повноважень втілити таку вимогу. 

У відповіді йдеться, що правової основи для прийняття рішення про заборону використання у цирках диких тварин у органів місцевого самоврядування поки що немає. Це у компетенції органів центральної влади, інформують Франківчани з посиланням на Галку.

“Тому, рішення органів місцевого самоврядування, які будуть прийняті з даного приводу не будуть належним чином реалізовані та не зможуть забезпечити досягнення мети, для якої вони приймалися.

Принагідно хочемо Вас повідомити, що з урахуванням викладеного, органи місцевого самоврядування поділяють та підтримують Вашу стурбованість питанням жорстокого поводження з тваринами в цирковій індустрії. Щиро поділяючи Вашу турботу, розуміючи всю важливість та актуальність питання викладеного у Вашій петиції, з метою його належного та правильного вирішення виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням всебічно, комплексно та ґрунтовно проаналізувати та опрацювати порушене в петиції питання щодо створення належного механізму захисту використання тварин в розважальній індустрії.

Щиро дякуємо Вам за проявлену ініціативність, активну позицію, виявлену турботу та небайдужість”, йдеться у відповіді на петицію, підписаній першим заступником міського голови М.Вітенком.

Категорії
Новини
Новини
Loading...