“Керівниками шкіл міська влада призначає “своїх”, — голова асоціації піклувальних рад Івано-Франківська

Коли до влади приходить партія вона призначає на керівні посади “своїх”, незалежно від того чи мають вони здатність керувати. Те саме відбувається і з...

Коли до влади приходить партія вона призначає на керівні посади “своїх”, незалежно від того чи мають вони здатність керувати. Те саме відбувається і з директорами шкіл.

Таке думку висловив голова асоціації піклувальних рад Івано-Франківська Петра Хмельовського, інформує “Галицький кореспондент”.

“Для того щоб управляти електоратом, влада старається призначити своїх директорів, які будуть забезпечувати їй на виборах голоси. Але їх би мала обирати громада”, – зазначає голова асоціації.

Разом з тим він вважає, що директори, які вже довгий час займають посади та є пенсіонерами, не можуть зароваджувати в школі інновації та доживають віку. Оскільки звільнити їх просто так не можна згідно з законодавством, то влада вдається до нагнітання ситуації навколо школи та керівника. Якщо ж він не витримує, то звільняється сам.

“Зараз буде прийматися новий закон про освіту, в якому буде передбачено два терміни на посаді і виборність керівників. Тобто вони будуть призначатися не політичною партією чи олігархічною групою, а наглядовою радою школи або ДНЗ. Це дуже правильний підхід”, – резюмує Петра Хмельовський.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...