В Отинії відсвяткували свято Петра і Павла (ФОТО, ВІДЕО)

В містечку свято традиційно відзначають урочистим дійством на центральному стадіоні.  Масштабно відзначати день святих Петра та Павла почали ще за часів СРСР. В Отинії...

В містечку свято традиційно відзначають урочистим дійством на центральному стадіоні. 

Масштабно відзначати день святих Петра та Павла почали ще за часів СРСР. В Отинії та навколишніх селах в цей день переважно ніхто не працює — він вважається вихідним. Люди за традицією збираються на центральному стадіоні Отинії, щоб разом відзначити свято.

«Ми хочемо, щоб люди в цей день тільки відпочивали. Щоб у нашій Україні був мир, спокій, бо йде війна, гинуть герої, але деколи повинні бути світлі і радісні дні, як сьогодні. На це свято пішло дуже багато праці, ентузіасти допомагали власними силами, щоб людям було добре,» — каже Петро Кінащук, голова Отинійської селищної ради.

Отинійців та гостей привітали урочистим концертом вихованці дитячого садочку «Веселка» та інші колективи — як місцеві, так і з навколишніх сіл. Родзинкою свята став танець «Верховинський кручений», який виконав аматорський народний ансамбль «Прикарпаття». Цей танець ансамблль презентуватиме на фестивалі гірських земель у Польщі.

Категорії
Новини
Новини
Loading...