У Калуському районі ввели карантин через сказ

На засіданні райдержадміністрації розглянули питання вивлення сказу лисиць на території району. За інформацією начальника Калуського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Григорія Химича, сказ...

На засіданні райдержадміністрації розглянули питання вивлення сказу лисиць на території району.

За інформацією начальника Калуського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Григорія Химича, сказ лисиці виявили в населених пунктах Підмихайля та Негівці, пишуть “Вікна”.

Відповідно до рішення надзвичайної комісії, в районі повинні зменшити чиселність лисиць на території мисливських угідь, повідомляє прес-служба РДА. 

В с.Негівці лисиця була забита на території селянського господарства одного із жителів села. Лабораторно було встановлено сказ. За рішенням комісії у населених пунктах введено карантинні обмеження.

Власнику мисливських угідь – Калуській районній організації українського товариства мисливців та рибалок доручено провести відстріл лисиць та бродячих хижих тварин на території цих угідь. Ветеринарну службу району зобов’язали провести клінічний огляд здорового поголів’я в неблагополучних пунктах (с.Негівці і с.Підмихайля) та загрозливій зоні. 

Доречі, минулого тижня в селі селі Бабин-Зарічний вже було введено карантин.

Категорії
Новини
Новини
Loading...