Причиною руйнування стіни коломийського коледжу міг стати рух танків — директор коледжу

Важка військова техніка регулярно рухається по дорозі, що проходить попри будівлю Коломийського економіко-правничого коледжу. Про це журналістам телеканалу “РАІ” розповів директор навчальної установи Роман...

Важка військова техніка регулярно рухається по дорозі, що проходить попри будівлю Коломийського економіко-правничого коледжу.

Про це журналістам телеканалу “РАІ” розповів директор навчальної установи Роман Гарат.

“Є припущення, що рух важкої військової техніки в безпосередньо критичній відстані від стін приміщення (а це — близько 3 метрів, зимою були моменти — до 1,5 метра відходило від стіни на поворотах) міг бути приводом до руйнації частини стіни. Як стверджують експерти, рух важкої техніки, наприклад — танка, прирівнюється до землетрусу певної сили,” — сказав Роман Гарат.

Керівник закладу звернувся до міського голови Коломиї Ігоря Слюзараз метою дізнатися, чи військові мають дозвіл на рух військової техніки поруч із будівлею коледжу. Роман Гарат вважає, що такого дозволу військові не отримували.

Стіна Коломийського економіко-правничого коледжу обвалилася 15 травня 2017 року. Внаслідок обвалу тоді ніхто не постраждав. Серед можливих причин руйнації частини будівлі експертиза також називала недотримання технології ремонту будівлі. У 2012 році тут в коледжі проводили утеплення будівлі. Тоді директором коледжу була Людмила Гарарук.

Категорії
Новини
Новини
Loading...