Слідами кінофільму: франківців запрошують відвідати музей хату-ґражду «Анничка»

Музей хата-ґражда «Анничка», в якому знімався одноіменний фільм знаходиться у Верховині на присілку, який в народі називають Жаб’євський потік.  У вересні 2016 року у Верховині проходив кіномистецький...

Музей хата-ґражда «Анничка», в якому знімався одноіменний фільм знаходиться у Верховині на присілку, який в народі називають Жаб’євський потік. 

У вересні 2016 року у Верховині проходив кіномистецький фестиваль, на якому відбулось відкриття музею хата-ґражда “Анничка”.

Музей – це єдина хата, яка побудована у 1913 році і збереглась до наших днів. Хата-ґражда з брамами та прибудовами є перлиною гуцульської культури і архітектури. 

У 1968 році режисери і сценаристи кіностудії ім. О. Довженка обрали хату для зйомок фільму “Анничка”. Хата збереглася, а також збереглося багато речей з фільму які зерігаються у музеї.

Фотограф з Веховини Світлана Копитко-Іллійчук, гостинно запрошує відвідати музей.

“Хочете побачити живу хату-ґражду? А посидіти на ґалєріях з видом на Маґуру? А походити по кам”яному подвір”ю, де Іван Миколайчук з Іваном Гаврилюком танцювали “Аркан”? А зробити фотосесію у гуцульскій вбирі? Запрошуємо в музей”, – зазначила Світлана Копитко-Іллійчук.

 

Довідка.

Фільм “Анничка” Режисера Бориса Івченко розповідає історію кохання юної гуцулки Аннички і радянського партизана Андрія, якому дівчина врятувала життя, вилікувавши від ран.

Світлина від Світлани Копитко-Ілійчук.

Світлина від Світлани Копитко-Ілійчук.

Світлина від Світлани Копитко-Ілійчук.

Світлина від Світлани Копитко-Ілійчук.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...