Команда української діаспори зіграла в Івано-Франківську матч дружби

З 12 липня на стадіонах Калуша та Коломиї відбувався міжнародний турнір з футболу “Кубок Крила Дружби”. Змагання ініціювала Спілка української молоді США. У них взяли...

З 12 липня на стадіонах Калуша та Коломиї відбувався міжнародний турнір з футболу “Кубок Крила Дружби”.

Змагання ініціювала Спілка української молоді США. У них взяли участь команди “Тепловик – ДЮСШ №3” (Івано-Франківськ), “Калуш (U16)”, “Карпати (U16)” (Коломия) та “CУM США (U16)” – збірна команда представників української діаспори, повідомляє видання Фіртка.

Сьогодні, 15 липня в Івано-Франківську на стадіоні “Рух” в рамках заключного етапу зіграли «Тепловик-ДЮСШ  № 3» (Івано – Франківськ) – CУM США. Перемогу з рахунком 5:3 здобули іванофранківці.

Загалом перемогу в турнірі здобули юні коломияни, які й стали володарями “Кубка Крила дружби”.

Координатор СУМ США Михайло Томашевський розповів, що у минулому році у нього виникла ідея відвезти сумівську юнацьку футбольну команду в Україну, де хлопці познайомилися б із культурою своїх предків та зіграли з однолітками у футбол.

Голова Івано-Франківської федерації футболу Тарас Клим зазначив, що головне завдання турніру полягає у популяризації футболу серед юнацтва та об’єднанні українців різних країн. Крім спортивної складової турнір має й культурну: американська делегація відвідає кращі туристичні та історичні місця Прикарпаття.

Фото: “Фіртка”.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...