У Калуші візьмуться за розробку Генплану, адже місто живе за документом 1979 року

Калуська міська рада планує дати дозвіл на розроблення генерального плану міста Калуша. Відповідні проекти рішення оприлюднені на сайті Калуської міської ради, інформують “Вікна”. Згідно з проектом рішення,...

Калуська міська рада планує дати дозвіл на розроблення генерального плану міста Калуша.

Відповідні проекти рішення оприлюднені на сайті Калуської міської ради, інформують “Вікна”.

Згідно з проектом рішення, відділ у справах архітектури та містобудівного кадастру міської ради візьметься за розробку «Програми розроблення генерального плану міста Калуш на 2017-2018 роки».

Раніше йшлося, що європейський Калуш до цього часу живе за Генпланом радянських часів, який був затверджений у 1979 році, тобто 37 років тому. Зрозуміло, що як для документа, який передбачає розвиток, він вичерпав себе. За роки незалежності місто робило кілька спроб розробити новий Генплан або ж оновити старий, проте вони не знаходили логічного завершення. Тобто генплану ще немає.

Міська влада планує виділити на розробку нового Генплану Калуша понад мільйон гривень.

З міського бюджету на 2017 рік передбачено 1,3 млн грн та і 1,5 млн грн – просять з обласного. Проте орієнтовна вартість Генплану становить 1 млн 670 тис. грн. Окрім того, необхідно виготовити схему зонування території з планом червоних ліній, вартість якої близько 850 тис. грн, та історико-архітектурний опорний план, який коштує 100 тис. грн. Тобто на всі роботи, а їх виконуватиме переможець тендеру на Генплан, необхідно орієнтовно 2 млн 620 тис. грн.

Категорії
Новини
Новини
Loading...