У Франківську відкрили виставку картин з передової художниці Світлани Луців. ФОТО

Сьогодні, 16 липня в обласному музеї визвольної боротьби ім. Степана Бандери відкрилась виставка картин військового медика батальйону “Айдар” Світлани Луців. Експозиція складається з 34 різнотематичних...

Сьогодні, 16 липня в обласному музеї визвольної боротьби ім. Степана Бандери відкрилась виставка картин військового медика батальйону “Айдар” Світлани Луців.

Експозиція складається з 34 різнотематичних картин. Унікальність цієї виставки в тому, що картини зображені на деррев’яних ящиках з під патронів. Сюжети різнотематичні: події збройної боротьби, природа, квіти, портрети товаришів, які супроводжували Світлану під час служби.

“В роботах які представлені ми можемо побачити не тільки фрагменти війни, а і фрагменти мирного життя. Це свідчить про те що людина психолоічно розвантажується від подій війни, вона вміє бачити щось красиве навколо себе”, – зазначив директор музею Ярослав Коретчук.

Додатковий експонат виставки – мітла. 

Як розповідає Світлана Луців, мітла потрапила їй до рук випадково. Коли жінка збиралась на військові навчання, з медикаментів не вистачало шини на випадок перелому. Світлана побачила в кутку мітлу, яка має гарну деревеняку, пошкодувала розкручувати і прив’язала до наплічника. Командир попросив Світлану не брати з собою мітлу на навчання аргументуючи це тим, що в батальйоні навіть мітли стріляють. Мітла довго лежала без діла, а коли Світлану взяли в батальйон співслуживці переконали взяти з собою мітлу. Згодом мітла обзавелась оптикою, а одного дня навіть “стріляла”.  

Орієнтовно, виставка буде в музеї три тижні.

Довідка.

Світлана Луців народилась в с. Трибухівці Бучацького району Тернопільської області. Закінчила художню школу, та батьки переконали що це не престжна професія. Тому Світлана піша навчатись на економіста в Тернопільський університет, диплом якого, за словами художниці, лежить у шухляді і припадає пилом. З серпня 2015 року Світлана перебуває у лавах Збройних сил України в якості медика, хоча спеціальної освіти немає. Закінчила курси по тактичній медицині, а на передовій цього достатньо.

Категорії
Новини
Новини
Loading...