На Стометрівці франківці танцювали сальсу. ФОТО/ВІДЕО

Окрім вуличних музикантів центральна вулиця Івано-Франківська поповнилась вуличними танцюристами.  Щонеділі на Стометрівці івано-франківці танцюють запальну сальсу. Довідка.  Сальса (salsa) — це парний кубинський танець африканського походження,...

Окрім вуличних музикантів центральна вулиця Івано-Франківська поповнилась вуличними танцюристами.

 Щонеділі на Стометрівці івано-франківці танцюють запальну сальсу.

Довідка. 

Сальса (salsa) — це парний кубинський танець африканського походження, який входить у програму сучасних латиноамериканських танців.

В 1928 році кубинець Ігнасіо Пінейро вимовив слова «Ечалє сальсіта!» («Додамо вогнику!») і зробив їх назвою своєї нової пісні. Незабаром ця фраза трансформувалася просто в «сальсу», а однойменний танець став неймовірно популярним.

До початку 1970-х словом «сальса» позначали суміш всіляких латиноамериканських стилів і ритмів, включаючи гуарачу, ча-ча-ча, пачангу, румбу, мамбу й багато інших. Просте слово, що запам’ятовується, стало товарним знаком латиноамериканської танцювальної музики. Пізніше, слідом за музикою з’явився й танець.

Сальса містить у собі елементи різних танців і стилів країн Карибського басейну (Куба, Пуерто-Рико, Гаїті, Домініканська Республіка) і країн, що примикають до них, Центральної й Південної Америки (Мексика, Венесуела, Колумбія). Деякі рухи сальси запозичені з традиційних танців, інші є специфічними.

Характер сальси виявляється в її основному кроці. Він виникає за рахунок нерухомості верхньої частини тіла й переносу акценту на ноги й талію. Рухи ніг украй важливі, тому що вони задають характерний для сальси рух стегон.

Світлина від Ігора Роп'яника.

Світлина від Ігора Роп'яника.

Світлина від Ігора Роп'яника.

Світлина від Ігора Роп'яника.

Світлина від Ігора Роп'яника.

ФОТО: Ігор Роп’яник 

ВІДЕО: Ярослав Михайлюк

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...