Активісти «Konyk help» вимагають державного фінансування для лікування онкохворих

Активісти благодійної організації «Konyk help» вимагали виділення коштів з бюджету для людей, які стоять в черзі на пересадку кісткового мозку.  Мітинг організували онкохворі, їх...

Активісти благодійної організації «Konyk help» вимагали виділення коштів з бюджету для людей, які стоять в черзі на пересадку кісткового мозку. 

Мітинг організували онкохворі, їх родичі та близькі (серед них Юрій Андреєв з дружиною Іриною, Жанна Остапчук та інші) та благодійники (з ними й «Коник Хелп»).  Близько 10 години 12 липня активісти стояли біля стін уряду,  той час як поліція забороняла розкласти намети.

“Одразу й перші перепони: поліція не дозволяла розкласти наш намет. Без нього ми б не обійшлися. По-перше, на мітингу було багато онкохворих, яким заборонено перебувати під сонцем, намет – це місце, де вони могли б заховатися, щоб запобігти погіршенню стану здоров’я. По-друге, потрібно було десь залишити речі, та й звукова апаратура теж не повинна перегріватися. Суперечки з поліцейськими були недовгими. До нас підійшов нардеп Сергій Мельничук і запропонував свою допомогу. Саме тому до намету прикріпили листок паперу з написом «Приймальня народного депутата Мельничука С.П.». І намет стояв непорушно до кінця дня, слугуючи прилистком для учасників мітингу”, – написали активісти «Konyk help» на своїй сторінці у Фейсбук.

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун відповідала на запитання активістів і підписала звернення до прем’єр міністра Володимира Гройсмана, яке потім було передане до Кабміну.

Детальніше в сюжеті Телеканалу НТК.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...